DT-pysslare

Ciza - ägare & DT-mammaNamn och smeknamn: Ciza Patricia Hagholm men kallas Ciza (uttalas siiisa)

Startade Pysseldags: November 2010

Ålder: född -75

Bor: Utanför Normlösa mellan Mantorp & Skänninge, ca 2,5 mil söder om Linköping

Familj: Maken Kalle och tre katter (Tudor, Duracell & Mysan)

Blogg: Pysseldags & min privata

När började du scrappa/göra kort? Jag har pysslat sen jag var 10 år, men scrapbooking började jag på allvar med våren 2007 när jag tagit tjänstledigt från läraryrket för att jag höll på att gå in i väggen igen.

Hur kom du i kontakt med scrapbooking? Jag surfade på olika bloggar och blev så inspirerad att jag köpte mig mer papper, verktyg och stämplar än vad jag redan hade och gjorde mer avancerat än tidigare.

Vad gör du helst - kort eller layouter? Tidigare skulle jag säga klart kort, men nu är det gärna både och. Jag har äntligen en jättebra skrivare och eftersom jag älskar att fotografera kommer det att bli många LO's av mig också.

Hur skulle du beskriva din pysselstil? Romantisk, lite vintage. Men jag älskar att utmana mig och göra i andra stilar också.

Vilket format scrappar du helst i? LO's är det 12"x12", medan kort varierar väldigt mycket beroende på vikning jag använder.

Nämn tre produkter du inte kan leva utan: chalks, en bra skärmaskin, tejp.

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor? Svårt att säga. Jag är runt och kollar på så många olika bloggar så det är många som inspirerar mig.

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför? StampARTic är en blogg jag gärna återkommer till. De har många tips och är varierade.

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Det har tyvärr inte blivit mycket på sistone, men det ska bli bättre. Någon timme i veckan har det varit, men det ska bli mer igen. :)

Vilken är din favoritteknik? chalkning. Jag kan inte låta bli att chalka. Det gör så mycket för intrycket oavsett om det är kort eller altrat.

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO? Att det är chalkat.:) Sen att det är vintage. Vet inte annars. :)

Är det något mer du vill berätta? Välkomna - hoppas ni ska trivas här.


 
DT-Anna

Namn och smeknamn: Anna Widmark Karlsson, Zildara i de flesta sammanhang på internet.

Kom med i teamet: Tillbaka fr o m december 2013.

Årgång: 1979

Bor: Örebro.

Familj: Katterna Dessi och Citrus, samt en och annan aggressiv dammråtta.


När började du scrappa/göra kort? 2010 bestämde jag och min grannfru att vi behövde en hobby, så vi gick och köpte varsitt nybörjarkit i den lokala scrapbookingbutiken. Därifrån har det gått i en rasande fart med scrapträffar, tävlingar, kryssningar, styrelesuppdrag i scrapbookingföreningen i Örebro...

Hur kom du i kontakt med scrapbooking? Se ovan. ;)

Vad gör du helst - kort eller layouter? Jag gillar att göra kort för att formatet är lite mer behändigt, det tar lite mindre tid. När jag scrappar loss en hel dag (eller fler...) blir det ofta både layouter och kort, gärna med mycket färg, gesso och olika stilar.

Hur skulle du beskriva din pysselstil? Blandad. Jag gör allt från CAS (avskalat, clean and simple) till shabby chic med massor av lager, spetsar och rysch.

Vilket format scrappar du helst i? Kort gör jag helst i 6x6 tum eller 4x5,5 tum. Layouter har jag nästan bara gjort i 12x12 tums-format.

Nämn tre produkter du inte kan leva utan: stämplar, distressdynor och 3D-kuddar

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor? Jag läser många olika utmanings- och skissbloggar. Skisser kan få fart på den trögaste av scrapdagar.

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför? Jag har en lista som är en kilometer lång, men om jag ska välja två (en för kort och en för layouter) så blir det nog zadis.se på kortsidan och creativescrappers.blogspot.com på layoutsidan. The Zadis Project är alltid full av snyggt färglagda motiv varvat med ATC och riktigt snygga CAS-kort. Creative Scrappers är en skissutmaningsblogg som jag alltid blir inspirerad av.

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Oj. Det beror på så många andra omständigheter, väder, träning, vännerna... Målet är att i alla fall sitta en liten stund varje dag i mitt pysselhörn och göra av med lite kreativitet.

Vilken är din favoritteknik? Oj! Jag älskar att prova nytt, men jag kommer tillbaka till mist och masker när jag gör layouter... När jag gör kort tycker jag om att variera mig, men jag kommer nog ofta tillbaka till kort med många lager, om än inte alltid i shabby chic-stil.

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO? Enligt de som vet, är det att jag ofta grupperar mina pärlor/bling i små trianglar och att jag ofta har en pärla eller en liten glittersten på mina fjärilar.

Är det något mer du vill berätta? Jag är glad att vara tillbaka i teamet och hoppas få både bli inspirerad och bjuda på lite inspiration här i bloggen.

DT-Cinna
Namn och smeknamn: Carina – kallar mig Cinna överallt på nätet

Kom med i teamet: februari 2014

Ålder: 42

Bor: Strax utanför Jönköping

Familj: Lyckligt gift sedan 22 år tillbaka. Vi har två vuxna barn -21 resp. 18 år gamla


När började du scrappa/göra kort? Pysslat har jag gjort sedan jag var liten, men kom väl igång ordentligt 2007 med digital scrapbooking och det ledde i sin tur in mig i pappersvärlden!

Hur kom du i kontakt med scrapbooking? Via nätet. Jag hade så mycket foton som jag ville göra nåt kul med och av en slump hittade jag scrapbooking.

Vad gör du helst (kort, LO, PL, Mixed media)?  Helst gör jag layouter eller mixed media-inspirerat!

Hur skulle du beskriva din pysselstil? Oj – det är nog den svåraste frågan! Men enligt mina vänner är det mer åt vintage/shabby chic- hållet.

Vilket format scrappar du helst i? Jag föredrar att göra LO:s i formatet 12x12. Tavlor och art journaling kan det vara lite av varje.

Nämn tre produkter du inte kan leva utan: Embossingfönen, mina färger och ett bra lim!

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor?  Kelly Rae Roberts, Julie Fei Fan Balzer, Janna Werner, Finnabair, Findingnana för att nämna några. Dessutom älskar jag Pinterest!

Vilka bloggar/sidor besöker du gärna och ofta och varför? Det går lite i vågor men de som jag besöker mest just nu är: Janna Werner, Findingnana och Pinterest. Dessutom mycket som är knutet till de olika DT som jag är med i.

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Oj! Det är ganska mycket! Men när jag blir sittande flyger tiden iväg….

Vilken är din favoritteknik? Att jobba med olika lager och skuggor när det gäller mixed media. I scrapbooking vet jag inte riktigt…

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett aslter? När det gäller scrapbooking gillar jag att ha mycket stora ”rena” ytor (sk white space), med oftast bara ett större foto som jag har min utsmyckning runt om. Jag gillar små kluster av föremål. När det gäller mixed media är jag mycket mer järv med färger och gillar att ha nåt som har med texter eller citat med någonstans.

Är det något mer du vill berätta? Jag är alltid nyfiken på att lära mig nya saker!


DT-presentation JessicaNamn och smeknamn: Jessica

Kom med i teamet: feb 2016

Ålder: 34 år

Bor: Vetlanda

Familj: Min man Ulric och 3 söner 10, 8 och 1 år gamla

Blogg:  -

När började du scrappa/göra kort? 2006

Hur kom du i kontakt med scrapbooking? I samband med att jag skulle göra ett album när min först son föddes


Vad gör du helst - kort eller layouter? Både och även en hel del project life

 Hur skulle du beskriva din pysselstil? Enkel och gillar mycket färg men är nog lite av en allt i allo. Kan även gilla shabby chic stilen.

Vilket format scrappar du helst i? 12x12 el 6x8

Nämn tre produkter du inte kan leva utan: Silhouette Cameo, skärmaskin och blommor i alla färger och former

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor? Gillar Iggy Dodie

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför? Ingen speciell som jag följer utan googlar mest omkring mycket och kollar även en del på pinterest

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Försöker i alla fall några timmar i veckan

Vilken är din favoritteknik? Har nog ingen utan det blir som det blir

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO? Blommor och oftast att det är något rosa med i eftersom det är min favvofärg

Är det något mer du vill berätta? Ska bli spännande och kul att börja bloggaDT-EricaNamn och smeknamn: Erica Hedberg Berglund.
Jag har kallats Hilda som yngre därför heter min blogg det och de saker jag syr upp heter Hildas design.

Ålder: 46 år

Bor: I Vällingby från februari -16.

Familj: Maken Matte, tre barn och två bonusbarn samt en landsköldpadda.

Blogg: http://hildasscrapodesign.blogspot.se

När började du scrappa/göra kort?
Började scrappa efter en julkortskurs november 2006. Det var en helt ny värld med roligheter som öppnade sig.

Hur kom du i kontakt med scrapbooking?
Jag har alltid gillat att skapa med papper och tyg men inte riktigt hittat min grej innan jag kom i kontakt med en scrapbookingförening i Övik där jag bodde tidigare.

Vad gör du helst - kort eller layouter?
Det går i perioder vad jag gillar att skapa. Oftast blir det kort jag gör och klämmer emellan med PLsidor och matchande LO’s. Emellanåt altrar jag någon tändsticksask och låda. Jag älskar att göra förpackningar själv och fylla med ex. godis som är hemlagat.

Hur skulle du beskriva din pysselstil?
Den har svängt under de senaste åren från vintageinspirerad stil till mer enkel stil med klarare färger. Till mina PLsidor och LO’s gillar jag att använda motiv som jag ritar själv.

Vilket format scrappar du helst i? När det gäller PL föredrar jag Becky Higgins fickor och gärna hennes standard A och H i 12”x12”. Men nu i år har jag köpt ett mindre album, 8”x6” som jag skall prova med.
LO's är det även 12"x12". När det kommer till kortskapande varierar det en del.

Nämn tre produkter du inte kan leva utan: Skärmaskin, mina pennor som jag ritar med och en sax. De senare följer alltid med på resor, så många saxar ligger i papperskorgar vid säkerhetskontrollen på flyget…

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor? Jag blir inspirerad av allt omkring i både stadsmiljö och natur. Tittar väldigt mycket runt på nätet och Pinterest för att få nya intryck. Det kan vara tapeter, sömnad eller scrapbooking.

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför? Jag kollar ofta shelleyrdavis.blogspot.com för att utmana mig själv i att ”kludda/doodla”, vilket är så långt ifrån mig egen stil jag kan komma. Shelley är även en facebookvän och jag inspireras väldigt mycket av hennes fria, härliga stil.
Jag följer även plsweblogspot.se och studiocalico.com/blog.

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Jag ritar varje dag, har alltid något projekt på gång. Räknar man in inhämtande av inspiration och planerande så är det många timmar per vecka! Tror de flesta scrappare har sin hobby i huvudet dagarna igenom.

Vilken är din favoritteknik?
Jag älskar 3dkuddar – de kan man ha till allt typ! Sedan är tags bland det roligaste som finns att jobba med för man kan göra så himla mycket olika saker med dem.

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO?
Oj, det var svårt! Många detaljer kanske och klara färger.

Är det något annat du vill berätta?
Jättekul att får vara med!


DT-ThereseNamn och smeknamn: Therese Dahl, kallas för Scrapkatten eller KattenMia på diverse forum

Kom med i teamet:
April 2016

Ålder:
13 april -87

Bor:
Utanför Grästorp mellan Trollhättan och Lidköping

Familj:
Make Tomas, Anton född -10 och Adam född -13. Tre katter Mia, Nisse och Zizzy

Socialamedier:
Instagram: Scrapkatten
Blogg: KattenMia.blogspot.se

Facebook: Scrapkatten

När började du scrappa/skapa?
Jag har alltid älskat att ha något för händerna, så till en början var det broderi, virkning, sy och teckna som var mina största fritidssysselsättning. Det var 2007 som jag började med scrapbooking på allvar, då gjorde jag ett album till Tomas över våra första fyra år tillsammans.


Hur kom du i kontakt med scrapbooking:
Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt hur jag kom i kontakt med scrapbooking.

Vad gör du helst, kort, LO, Mixed Media, Project Life etc.?:
Kort, just nu. Men jag är en alltiallo, gillar nog allt skulle jag tro ;)

Hur skulle du beskriva din pysselstil:
Detaljrik har jag hört vissa säga. Man ska kunna hitta något nytt att se när man tittar på mina alster. Men jag är även ett stor fan av Clean-And-Simple


Vilket format scrappar du helst i:
10x15 cm i kortformat, men även 6x6 tum. LO's blir i 12x12 tum.

Nämn 3 produkter du inte kan leva utan:
Mina copics(!) älskar dom, mitt absolut bästa köp i pysselväg. Då kan man inte heller vara utan motivstämplar. Skärmaskinen.

Vem/ vilka är dina största inspirationskälla:
Jösses vilken fråga. Jag har ingen viss person som jag besöker efter inspiration. Men jag gillar verkligen flödet jag har i min instagram och på min facebook.

Vilken blogg besöker du ofta:
Jag besöker dom bloggar som det länkas till från min instagram och facebook flöde. Men om jag ska välja en så är det CopicMarkerSverige

Hur mycket tid lägger du ner på scrappbooking:
Jag försöker att sitta ner en stund varje dag

Vilken är din favoritteknik:
Jag gillar att skissa upp mina alster först, det ger mig en inspirations boost

Vilka är dina kännetecken på dina kort/LO:
Jag tycker det är mycket detaljer på det jag gör. Men eftersom jag gillar CAS också så är det nog min färgläggningsstil.

Är det något mera du vill berätta: Jag är otroligt förväntansfull att få vara med i teamet och det ska bli kul att se hur mycket jag utvecklas.


DT-Marie
Namn och smeknamn: Rose-Marie Carlsson, men tilltalas bara Marie och bat3 på Internet 
Kom med i teamet: April 2016 
Ålder:  50 år (juni 2016)
Bor:  Västerås 
Familj: Make, Dotter och en son som har Downs Syndrom 
När började du scrappa/skapa: September 2007... det blev mest kort till en början.
Hur kom du i kontakt med scrappbooking: Internet och Träffar 
Vad gör du helst, kort/LO: Jag ger mig på allt med samma entusiasm från Kort till Mixed Media.
Hur skulle du beskriva din pysselstil: Jag älskar att maskera samman en massa olika stämplar det är nog mitt signum, samt att jag färglägger med akvarellfärger. De är i mitt tycke de mest förlåtande medium det finns och man klarar sig bra med endast några olika basfärger och det billigaste blender medium det finns på marknaden VATTEN!  
Vilket format scrappar du helst i: Kort blir det 6" x 6" (halverar ett 12" x 12" cardstock, det blir inga spill bitar och det känns mest ekonomiskt) LO där har jag bara provat på 12" x12" fast jag köpte ett 8" x 8" album för att börja göra LO, följde en rekommendation...men som sagt det blev aldrig av. Det är aldrig försent att använda det i framtiden.  
Nämn 3 produkter du inte kan leva utan: Akvarell papper, akvarell färger och vatten...
Vem/ vilka är dina största inspirationskälla: Youtube / FB 
Vilken blogg besöker du ofta: ---------
Hur mycket tid lägger du ner på scrappbooking: Jag är sjukpensionär så det blir lite varje dag... 
Vilken är din favoritteknik: Maskering och 3D 
Vilka är dina kännetecken på dina kort/LO: Försöker hitta min still... och efter året slut har jag nog definitivt hittat min still, eftersom jag utmanat mig själv att göra minst 35 st under 2016.  

Är det något mera du vill berätta: Pyssla är balsam för själen! Det här skall bli super roligt, en ära att bli utvald! Jag har Dyslexi så jag kan stava helt uppåt väggarna i bland och tappa bokstäver, sån är jag :-)