10 apr. 2016

Släpp loss kreativiteten!

Idag vill jag visa ett kort som tog mig flera dagar att göra. Inte för att det egentligen var otroligt komplicerat, men med torktider (gesso på wellpapp tar lång tid att torka) och tid för att fundera ut vad nästa steg i processen skulle vara så gick det åt ganska många timmar.


Jag började med att riva en bit wellpapp lite snett och måla den med ganska mycket vit gesso (gesso är en akrylfärg som används för grundmålning). Medan det torkade försökte jag bestämma mig för hur jag skulle få ihop mitt kort så det inte skulle verka spretigt med alla olika strukturer som jag ville ha med (spetsen, ostduken, wellpappen och rosorna). En bred ram fick bli lösningen. Sedan valde jag ett mönsterpapper och distressade ramen med en snarlik färg.


När wellpappen torkat satt jag ett tag och klurade på om papperslagren verkligen skulle funka ihop, men med lite 3D-kuddar blev det inte så platt som jag tyckte från början. Molnet på ramens utsida blev en kul detalj. Stämpeln Att resa betyder att nå ett mål, att vandra betyder att vara på väg var lagom i både storlek och utformning.

Inspiration till kortet fick jag från en skiss med tolkning som rullat förbi i mitt flöde på Facebook och som jag fastnade för. När jag ser kort eller skisser som inspirerar mig och jag inte sitter i mitt scraprum just då, brukar jag ta en screenshot på mobilen och spara bilderna i en egen mapp, så att jag lätt kan hitta tillbaka till de bilder som inspirerat mig.

Tack för att du tittade in, kom snart tillbaka!2 kommentarer :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!