9 mars 2016

Tycker om dig

Hej på er!

Jag hoppas ni sett att vi söker folk till vårt designteam. OBS! Både män och kvinnor får och borde söka. :)

Eftersom jag inte gjorde något inlägg igår, när det var min bloggdag, visar jag ett kort jag kladdat ihop. :)
Kortbasen är vitt cardstock och den svarta ramen är svart cardstock. Ovanpå den svarta cardstocken har jag sedan klistrat på vitt cardstock som är mindre än akvarellpappret som jag kladdat på.
Kortet är 6*4" stort och öppningsbart

Jag har använt XL Aquarelle 300g från Canson. Ju tjockare papper du använder, ju mer kan du kladda och blöta utan att pappret luckras upp.

Det första jag gjorde (efter att ha skurit till det i rätt storlek) var att spraya rejält med vatten på pappret. Jag tog den största penselpennan jag har, sprayade en pöl med vatten på mitt teflonunderlag, hämtade upp distressfärg med penselpennan och körde den sedan i vattenpölen för att till sist dutta lite här och var på akvarellpappret. Så gjrode jag med flera färger. När jag var nöjd med det diffusa underlaget av färg torkade jag det med min embossingfön.

Ovanpå detta tog jag sedan samma distressfärger och penselpennan men skvätte färgerna istället för att få mer stänk och mer koncentrerad färg på pappret. Mellan varje färg torkade jag pappret så att färgerna skulle bevaras bättre ifall att man råkade stänka på samma ställe.

När jag var nöjd med skvättarna tog jag två olika embossingpulver, Frantáge Chunky Gold och Shabby Pink, som man först måste värma underifrån tills de smält lite för att sedan kunna värma ovanifrån. Värmer man direkt ovanifrån är risken stor att det mesta blåser av underlaget. OBS! Låt det sedan svalna och därmed stelna en stund efter att det smält. Framför allt om du ska vänta på motivet för om det inte svalnat är det stor risk att det kladdar av på bordet eller ditt underlag.

När det svalnat lade jag ut min die, Heart Breeze från Simon Says Stamp, och satte fast den med washitejp. För att min stämpling med Tycker om dig använde jag svart StazOn eftersom det fanns embossingpulver.

När det torkat stansade jag ut diesen. Innan jag sedan klistrade fast det med runda 3D-kuddar färgade jag in kanterna med de olika distresserna och för att färgerna skulle poppa lite till chalkade jag med Vintage Photo och Walnut Stain. De runda 3D-kuddarna, som kommer i tre olika storlekar, är lite tjockare så man får lite större avstånd till underlaget.

Eftersom det blev lite hjärtan kvar efter utstansningen klistrade jag på dessa på kortet. Vissa fick sitta med delade kvadratiska 3D-kuddar och andra fäste jag med Glossy Accents.

Det tog en liten stund att göra, men var himla kul att göra. :)

Imorgon bloggar Jessica. Det ska bli mycket spännande att se vad hon ska visa oss. :)


1 kommentar :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!