27 mars 2016

Påskens bästa - årets äggAtt ägg och påsk hör ihop är väl självklart. Har man sett Johan Glans förklara påsken så vet man också precis varför (kolla här)...


Jag har i alla fall gjort årets påskägg i glada färger och med en överraskning. på en utförsäljning i somras köpte jag ett omålat påskägg, jag vet ju att jag kommer att vilja dekorera ett nytt till påsk. När jag hade grundat ägget med vit färg började jag så smått att fundera ut hur jag skulle kunna tänka utanför boxen (eller i det här fallet, utanför ägget). Jag fick en ingivelse och målade ägget med torkus hobbyfärg och dekorerade med några rubons från Tim Holtz. Glad Påsk stämplade jag i vitt på en bit svart cardstock.


I en liten inredningsbutik hittade jag en söt liten fågelholk i omålat trä. Då klickade det till i pysselhjärnan! Jag köpte en holk, gick hem och målade den knallgul, sedan stack jag in penseln och målade den rosa på insidan. Det passade ju väldigt bra till mitt turkosa ägg. För att understryka att fågelholken är just en sådan, satte jag en liten rubon på holkens framsida också... Sedan tryckte jag den spetsiga änden av en passare genom äggets topp så att den lilla öglan som sitter i holkens tak kunde sticka ut. Jag hade förankrat holken med lite lim i äggets insida och nu kan man hänga upp hela ägget i sitt påskris!

Jag hoppas att du har en lugn och skön påsk och att du hinner njuta av både god mat och några solstrålar under helgen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!