28 feb. 2016

Rosa grattis

Solen skiner, småfåglarna kvittrar och det är snart vår! Vad passar då bättre än ett grattiskort i glada färger?


Jag har gjort ett ganska enkelt kort (jag gör ju oftast sådana) med papper från Gummiapan och ett motiv från Saturated Canary som jag färglagt med Copics. Jag färglägger ofta flera motiv i ett svep, ett par kvällar blir det bara färgläggning, och sedan sätter jag ihop dem med papper och dekorationer till kort eller annat. Jag har svårt att färglägga ett motiv till ett specifikt projekt, det tar alldeles för lång tid att få ihop det då. Bara färgläggningen tar ju ett par timmar! 

Till mitt kort idag har jag plockat upp det rosa i håret och det grå i rosetten. Eftersom motivet är ganska enkelt och jag bara färglagt två stora områden så kändes det bra att helt enkelt ha samma kombination på bakgrundspappren också. Sedan kompletterade jag med ett litet tårtpapper och några stjärnor och blingstenar. 


På kortets insida har jag använt samma saker, samma färger, för att hålla ihop kortet. Stämpeln Grattis finns som gummistämpel i webbshoppen. Motivet och grattistexten har jag skrivit ut på 4CC-papper. 4CC-pappret är väldigt trevligt att färglägga på, det är tjockt, liksom kompakt, och halvblankt, så tuschen sugs inte in i pappret på en gång, utan ligger kvar och torkar långsamt. Perfekt för att blanda nyanser!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!