8 feb. 2016

A bug and a kiss ...

Hej därute!

Veckorna rullar fram så fort att jag knappt hinner med!
Denna vecka flyttar vi till ny ort och nytt bo. Fullt upp att göra med packning men spännande och pirrigt på samma gång. Dessutom är det Alla hjärtans dags-veckan denna vecka och det vill jag självklart uppmärksamma. Både här på bloggen och privat - puuuuh!

Hur brukar ni göra vid denna tid på året? Uppvaktar ni enbart kärleken i livet eller alla vänner också?

Jag brukar (försöka) skicka några enstaka kort till de närmaste i familjen samt några vänner. Önskar jag hade tid och ork till massa fler presenter då jag har plats för så mycket tycka om i hjärtat. Idag kommer jag att visa en SUPERENKEL och snabb miniväska (ca 11 cm) som min pappa/morfar skall få på söndag. Mallen till väskan har jag hittat på sidan Waltzingmouse.com (efter tips av min pysselvän Eva Karlström *puss*). På deras sida finns ett flertal olika mallar till bl a askar, lyktor, väskor och kort, kolla in den.Motivet på väskan är en nyckelpiga som jag har ritat. Den kommer finnas i Pysseldags webbshop framöver. Jag har färglagt den med Copics samt en svart markerpenna - då jag packat ner mina svarta Copics någonstans. Den vita pennan som jag målat prickar med, är också en Copicpenna med smal spets. Jag har använt 4ccpapper som jag har ritat mitt motiv på. Papper till asken är Bazill cardstock röd, vit och svart samt ett papper med hjärtan från TGR. De dies jag använt är en doily från Marianne design och moln/snöbakgrund Lawn Fawn. Jag har även stansat ut små hus av okänt märke.


Mallen skrev jag direkt ut från Waltzinmouse-sidan på den cardstock jag hade som bas. Sedan klippte jag och bigade efter de streck som syntes klart och tydligt. Jag klistrade med dubbelhäftande tejp och förstärkte med lite lim. Det kan vara lite klurigt att få till det snyggt i kanterna men bigar man ordentligt blir det bra. Jag stansade ut en rund prick i röd cardstock som ett lock då jag tycker att det ser trevligare ut. Utanpå det limmade jag fast en knapp med snöre i.
På baksidan fick en till liten nyckelpiga plats i en cirkel. Till slut har jag skrivit ut texten a bug & a kiss på en liten fotomatta i röd cardstock och klistrat fast bakpå. I väskan skall jag stoppa i den sötaste av nyckelringar i plexiglas med dekor, som jag köpt på Facebook av en tjej. Men den kan jag inte visa ifall morfar gluttar härinne ;)
Det skulle vara riktigt kul att få se andra pysslare skapa med just denna mall. Det finns oändliga möjligheter att göra den piffigare och mer dekorerad men ibland är det en snabb present som får bli bra.

Önskar er en finfin vecka men framför allt - en underbar Alla hjärtans dag på söndag!

                                                          Kramar från Erica <3

1 kommentar :

  1. Superfint Erica :) och jättetacksamt att du skriver utförligt hur du har gjort!! DU gör jättefina stämplar ;) kram Eva

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!