11 jan. 2016

Presentation Erica

Namn och smeknamn: Erica Hedberg Berglund.
Jag har kallats Hilda som yngre därför heter min blogg det och de saker jag syr upp heter Hildas design.

Ålder: 46 år

Bor: I Vällingby från februari -16.

Familj: Maken Matte, tre barn och två bonusbarn samt en landsköldpadda.

Blogg: http://hildasscrapodesign.blogspot.se

När började du scrappa/göra kort?
Började scrappa efter en julkortskurs november 2006. Det var en helt ny värld med roligheter som öppnade sig.

Hur kom du i kontakt med scrapbooking?
Jag har alltid gillat att skapa med papper och tyg men inte riktigt hittat min grej innan jag kom i kontakt med en scrapbookingförening i Övik där jag bodde tidigare.

Vad gör du helst - kort eller layouter?
Det går i perioder vad jag gillar att skapa. Oftast blir det kort jag gör och klämmer emellan med PLsidor och matchande LO’s. Emellanåt altrar jag någon tändsticksask och låda. Jag älskar att göra förpackningar själv och fylla med ex. godis som är hemlagat.

Hur skulle du beskriva din pysselstil?
Den har svängt under de senaste åren från vintageinspirerad stil till mer enkel stil med klarare färger. Till mina PLsidor och LO’s gillar jag att använda motiv som jag ritar själv.

Vilket format scrappar du helst i? När det gäller PL föredrar jag Becky Higgins fickor och gärna hennes standard A och H i 12”x12”. Men nu i år har jag köpt ett mindre album, 8”x6” som jag skall prova med.
LO's är det även 12"x12". När det kommer till kortskapande varierar det en del.

Nämn tre produkter du inte kan leva utan: Skärmaskin, mina pennor som jag ritar med och en sax. De senare följer alltid med på resor, så många saxar ligger i papperskorgar vid säkerhetskontrollen på flyget…

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor? Jag blir inspirerad av allt omkring i både stadsmiljö och natur. Tittar väldigt mycket runt på nätet och Pinterest för att få nya intryck. Det kan vara tapeter, sömnad eller scrapbooking.

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför? Jag kollar ofta shelleyrdavis.blogspot.com för att utmana mig själv i att ”kludda/doodla”, vilket är så långt ifrån mig egen stil jag kan komma. Shelley är även en facebookvän och jag inspireras väldigt mycket av hennes fria, härliga stil.
Jag följer även plsweblogspot.se och studiocalico.com/blog.

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Jag ritar varje dag, har alltid något projekt på gång. Räknar man in inhämtande av inspiration och planerande så är det många timmar per vecka! Tror de flesta scrappare har sin hobby i huvudet dagarna igenom.

Vilken är din favoritteknik?
Jag älskar 3dkuddar – de kan man ha till allt typ! Sedan är tags bland det roligaste som finns att jobba med för man kan göra så himla mycket olika saker med dem.

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO?
Oj, det var svårt! Många detaljer kanske och klara färger.

Är det något annat du vill berätta?
Jättekul att får vara med!

1 kommentar :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!