13 dec. 2015

Julkort i grönt

Trevlig tredje advent och glad Lucia! Känner du stämningen? Jag älskar Lucia, känslan av historia som kommer när man högtidlighåller något som människor i Sverige har gjort jättelänge. Luciatåget är ett relativt modernt påfund, men att lysa upp lite extra när det är som mörkast har man gjort länge och det är fint, tycker jag.Idag visar jag ett ganska enkelt julkort jag har gjort. Jag tänkte också komma med lite tips på hur man kan tänka om man inte har börjat med julkorten än, men vill skicka handgjorda kort istället för färdigtryckta.

Jag har utgått från den runda formen som redan är tryckt på det randiga pappret och valt att ha den som fokus på mitt kort. Sedan har jag byggt "bakåt", med en bit av ett litet tårtpapper, en remsa glittrig grön tejp och ett bakgrundspapper. Jag hade kunnat låta det vara så, men jag gillar ju att dekorera... Jag stämplade God Jul & Gott nytt år på en lång remsa och skar ner den så att den var lika lång som det randiga. Sedan satte jag dit de två vimplarna som jag fäst ihop med en brad och så avslutade jag med några självhäftande glitterstenar. Jag vill kunna posta kortet, och då får det inte vara för "bulligt".


Om du inte har kommit igång med dina julkort än, har jag några tips att bjuda på, som kan göra ditt jukortsskapande mycket enklare.
1. Bestäm dig för en papperskollektion och välj dekorationer till som kan användas på många olika sätt. På det viset är pappren redan matchade och du kan spara in tiden det annars tar att välja papper...
2. Välj en skiss eller en idé och gör många snarlika kort. På det sättet blir du mer effektiv och du ska ju skicka korten till olika personer, så det gör inget om de är ganska lika varann.
3. Använd färdiga kortbaser eller skär till dina kortbaser innan du börjar. Det spar också tid. Jag gör de flesta kort i formatet 4x5,5 tum, då får de plats i vanliga kuvert. Jag gör alltid tre kortbaser av ett cardstock på en gång, så har jag färdiga när det är dags att pyssla.
4. Välj en digital stämpel till dina kort, skriv ut den i förväg i så många exemplar du vill. Fördelen är att du kan förstora och förminska texten så att den passar just ditt kort. Här finns många fina julstämplar att välja bland.

Lycka till med julkorten!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!