6 dec. 2015

Julens altrade bok


Jag gick bananer. Det är ju lika bra att erkänna. På EmiLindas mara för ett par veckor sedan var en av utmaningarna valfri och jag hade packat ner en gammal bok i min pysselväska. När utmaningarna presenterades var jag liksom tvungen att räcka upp handen och fråga om reglerna i den valfria utmaningen tillät altrade alster. Det gjorde den!


 Jag började med att slå up boken ungefär på mitten och grunda uppslaget med vit gesso. Medan det torkade gjorde jag ett annat alster... Sedan rullade jag ihop några sidor på varsin sida om bokens mitt, närmast pärmen, för att den skulle vara lite mindre platt. Jag ville ha den där bulliga känslan, när sidorna liksom inte bara ligger av sig själva. Ja, du fattar.

Jag fick lov att limma ihop sidorna lite, så att de inte bara skulle sticka rakt ut från de där rullarna... Det tog en stund och jag förstörde en pensel när jag målade med limmet. Men det var det värt.


De blå snöflingorna har jag gjort med en snöflingemask från Tim Holtz och några olika distress inks (Tumbled Glass, Faded Jeans, Weathered Wood och Black Soot) som jag blandade lite som det föll sig. När det var klart var det dags för granen. Jag har använt en pappstrut som jag målat med gesso blandat med pyttelite grön mist, så att den inte skulle vara knallvit. På granen har jag satt glittriga enamel dots. Stjärnan i toppen hålls fast av både en ståltråd och en rejäl klutt lim...

På ena sidan om granen, liksom bortåt, satte jag svampar och kottar, och på den sidan som är framåt, närmast betraktaren, satte jag en stor ros, några vita blad och några knoppar. Längre ut på boksidorna satte jag rubons med julord (också från Tim Holtz) och några små pepparkaksformar. Den lilla tagen har jag stämplat med en av förra årets gulliga julstämplar, den absolut minsta jag äger. God Jul och gott nytt år.

Jag avslutade med att måla en del av snöflingorna med glittrig stickles och sedan hade jag lite mer stickles på kottarna, blomman... och allt det andra!

Det här projektet var galet kul att göra. Det tog lång tid, men jag tycker verkligen om resultatet och jag kommer att ha den framme hela julen. Tack för att du läste hela mitt långa inlägg. Och kom ihåg - det går att göra annat än julkort så här års! ;)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!