8 nov. 2015

Färgglatt och med rolig vikning

Idag vill jag visa ett kort med en rolig vikning som jag inte gjort på flera år! Jag har gjort ett tri shutter card som är snyggast när det är uppställt, eftersom det inte är så lätt att få att ligga platt... ;)


Jag utgick från en bit cardstock på 12 x 5,5 tum, sedan bigade jag längs kortsidan vid 2, 4, 8 och 10 tum. Därefter skar jag längs med långsidan, 1,5 tum in på båda sidor, mellan de yttersta vecken (de vid 2 resp 10 tum). Det kan kännas lite pyssligt, men det är värt att tänka och titta efter så man får måtten rätt. När man har gjort de första stegen är det bara det roliga kvar - att dekorera!


Jag valde två mönsterpapper ur samma serie, där det ena har metallic-effekter. Snajsigt!

Som du kan se på mina bilder ser kortet olika ut beroende på ur vilken vinkel man tittar på det. Det är det som gör det så roligt att både göra och ge bort. Jag har valt att inte dekorera så mycket, dels för att kortet ska gå att vika ihop och dels för att pappret är så snyggt som det är.

Stämpeln jag har använt är Njut av stunderna som får dig att le.

Tack för att du tittade in idag, hoppas att du har en riktigt mysig höstsöndag!


3 kommentarer :

 1. Varför måste nästan alla kortbeskrivningar mätas i inch eller tum.... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att de flesta vikningar som finns är oftast gjorda av amerikaner, som har det mätsystemet. Det är min förklaring till det i allafall.

   Radera
  2. Vill man, kan man räkna om det till cm. De flesta skärmaskiner som är framtagna till scrapbooking har markeringar för både cm och tum. Då är det lätt att använda sig av båda systemen. :)

   Radera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!