15 sep. 2015

Enkel kortvikning för PL

När vi fick DT-utmaningen att göra en kortvikning ska jag ärligt säga att jag blev lite ställd då jag inte ser mig som en kortmakare i första hand. Visst - jag gör kort, men jag är ingen hejare på en massa spännande vikningar.

Så därför kommer jag att presentera en enkel kortvikning anpassad till mitt PL-album som jag kommer att använda till de sidor som jag kommer att göra om vår resa som vi gjorde till London i somras. Efter att ha sorterat ut de kort som jag skulle vilja ha med landade det på mer än 90 (!!!) kort så jag började fundera på hur jag skulle kunna klämma in så mycket som möjligt på dessa sidor utan att det skulle kännas för rörigt. Då föddes idén till att göra egna fillercards som går att veckla ut för att kunna skriva mera men även att få in flera mindre foton i en ficka. Som inspiration har jag använt de kort som kan vikas på mitten för s k "hidden journaling" men jag VILL ju att folk ska kunna/våga öppna dom. Så jag gjorde ett kort som kan vikas ut till 3x3 sidor.

Här är framsidan:Här är hela utsidan utvikt:Detta är insidan utvikt:Tanken är att jag ska fylla de sidor som det är blommönstrat papper på med mindre foton. De andra ska jag göra någon typ av journaling i form av tags, biljetter eller kanske pratbubblor.
Jag har stämplat alla de mönstrade papperna med stänkstämpeln från Pysseldags för att ge dom en lite sliten känsla. Sedan har jag använt flera av de engelska hashtags-stämplarna på lite olika ställen blandat med två andra stämpelset som jag har hemma med motiv från London. Allt är stämplat med Distress Ink Walnut Stain. Jag piffade sen till det med lite washitape, en liten kamera i trä och en pappersdekoration.

Som sagt - inte den mest avancerade kortvikningstekniken - men en fiffig lösning att få in mer i mitt PL-album!
Jag hoppas att du blev inspirerad till att testa du också.

Ha det gott!/Carina

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!