26 juli 2015

En skiss - tre kort

Idag vill jag visa hur mycket olika man kan skapa med samma utgångspunkt. Jag använde mig av den senaste skissen från Kortskissen och gjorde tre olika kort. Skissen är rätt enkel och ger stort tolkningsutrymme, men det syns ändå att korten har ungefär samma layout.


Det första kortet är ett sk one-layer-kort, där inga lager har lagts till, utan alla dekorationer är färg och stämplar. Jag började med en lila splash och stämplade min vimpel ovanpå. Den syntes inte så mycket när jag bara hade stämplat en, så jag stämplade en till, lite ovanpå och en vinkelrätt emot. Sedan stämplade jag ett hjärta istället för text i motstående hörn. Jag har stämplat det fyra gånger utan att ta på mer bläck emellan gångerna.


Nästa kort blev helt annorlunda. Jag klippte ut en vimpel ur mitt mönsterpapper och satte sedan dit pappret på kortbasen. Inverterad vimpel, liksom. Sedan ritade jag stygn runt kanten på vimpeln. Min grattishälsning har jag stämplat på en bit cardstock och satt på 3D-kuddar för att den skulle synas tydligt. Några stygn och lite distressfärg runt kanterna ramade in lite till.


Mitt tredje kort är inspirerat av en god kortmakarkompis som verkligen kan det där med färg. Jag valde gult och orange, som är "svåra" men snygga färger. Jag klippte ut de tre vimplarna på fri hand (skulle varit smidigare med dies), färgade in kanterna och satte dem ovanpå varann. Det fina sommarkollaget passade bra till de varma färgerna, tyckte jag. För att bryta av lite satte jag dit några mörkblå enamel dots nedanför vimplen.


Stämplar jag har använt:

Jag gillar feedback! Kommentera gärna här i bloggen eller på vår facebook-sida och tala om vad du tycker om mitt inlägg. Inspirerande? Annorlunda? Inte så nyskapande? :)

Vi ses om en vecka!


1 kommentar :

  1. Tyckte detta var mycket inspirerande, gillar enkelheten .
    Ha en fortsatt fin söndag
    Inga

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!