28 juni 2015

Kort med distressbakgrund

Hej!

Idag visar jag ett kort som ser enkelt ut, men som tar en stund att göra - trots att det i stort sett bara är ett lager och lite dekorationer.
Jag började med att tejpa med maskeringstejp på min kortstomme så jag fick en lagom stor ruta att färga in. Sedan valde jag en ljusblå distressdyna (Tumbled Glass) och arbetade in färgen med mitt skumgummiverktyg (det går lika bra med en sminksvamp eller någon annan svamp). Efter det sprayade jag med vatten med perfect pearl i och torkade med min embossingfön.

Som du ser på bilden blir inte kortet helt platt, man kan behöva lägga ett sånt här kort i press i t ex en bok för att det ska bli platt igen. Ena kanten stansade jag med en kantstans, så att det händer något med själva kortstommen.

När det var torrt och jag tagit bort tejpen stämplade jag Hjärtliga gratulationer med samma distressdyna som jag använde tidigare. Molnen och fjädrarna är utstansade i krympplast och sedan värmda i ugnen.

Nu ska jag skynda mig till brevlådan och posta mitt kort till någon som fyller år riktigt snart!

Ha en trevlig söndag!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!