19 apr. 2015

One layer technique

För ett par år sedan kom någon på att man kunde göra allt i ett lager, dvs jobba med färger, stämplar och rub-ons och på det sättet skapa kontraster och effekter istället för med flera lager papper. Det var roligt och många hakade på och gjorde både kort och layouter med den nya tekniken.

Idag visar jag två kort som är gjorda enligt one layer. det enda jag har lagt till är några små strasstenar på korten för att skapa lite strukur, så korten inte är helt platta.


På det första kortet har jag skvätt med en Distress stain så att det blir en stor splash mitt på kortet. När det hade torkat (man kan hjälpa till med embossingfönen) stämplade jag där det var som mest färg och så dekorerade jag med en rub-on i form av en insekt och några strasstenar (jag har försökt följa färgstänken och förstärka skvätt-effekten).


Det andra kortet har jag målat på med samma distress stain. Jag har dragit fram och tillbaka med applikatorn istället för att bara studsa med den mot pappret. Sedan har jag satt dit några rub-ons och stämplat i hörnet. Här har jag satt strassen under det stämplade för att lyfta fram det lite extra.


Stämplar som jag har använt:


Tack för att du tittade förbi! Nästa helg finns Pysseldags på Fristadsträffen. Där kan du träffa flera av oss ur Pysseldags DT och handla direkt av Ciza. Ses vi där?
2 kommentarer :

  1. Verkligen två jätte fina kort. Det är så sant att korten inte alltid behöver vara över dekorerade för att bli fina.

    SvaraRadera
  2. Fint och stilrent kort!
    Jag och Rosa kommer på lördagen till Fristad, ska bli kul!

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!