22 feb. 2015

Stop looking for the magic

Jag har kastat mig ut på djupt vatten. Igen. Jag fick en svag glimt av en idé i eftermiddags, och istället för att lugnt hålla mig hemma och göra några våriga kort att visa så sprang jag till närmsta second hand-butik, köpte en tråkig träram med en ful bild i och satte igång med ett projekt som visade sig ta hela dagen. Oj då. Tur att jag inte hade en massa annat att göra...

Bli inte avskräckt av att det tog lång tid, det mesta av den tiden gick åt till att låta färg och lim torka. Jag hann baka bröd medan jag väntade.

Jag tog alltså min tråkiga ram och målade på ett par rejäla lager vit färg. Man kan ta möbelfärg, hobbyfärg, gesso... Det beror mest på vad man vill ha och vad man har hemma. När färgen hade torkat limmade jag fast spetsen med mitt vanliga lim och lät det torka lite innan jag målade lite med min vita färg igen, så att spetsen skulle bli lite hård.Eftersom ramen blev så spejsig ville jag hålla innehållet enkelt, vitt med en accentfärg. Jag skar ut en bit cardstock i rätt storlek och limmade en boksida ovanpå, sedan målade jag med ett tunt lager vit gesso, för att tona ner bokstäverna en aning. Med en chockrosa Distress Stain (Picked Raspberry) gjorde jag en snygg färgexplosion på min tavla och satte sedan dit min utskrivna digitala stämpel Stop looking for the magic.

Tack för att du tittade in och kom snart tillbaka!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!