30 nov. 2014

Det lackar mot jul...

Jag hoppas att du har en riktigt mysig första advent! Jag har tänt det första ljuset och snart vankas frukost och sedan Vinterstudion. Skidåkning hör liksom till...

Idag vill jag inspirera lite på flera fronter. Jag har dels gjort ett chokladfodral, något som passar bra som t ex gå bort-present, och dels har jag gjort en sida i min Art Journal.
 

Chokladfodralet är superenkelt att göra! Jag har egentligen ingen beskrivning att dela med mig av, men jag gör varje fodral på samma sätt: jag mäter höjden på chokladasken och skär ett cardstock elelr mönsterpapper så att höjden matchar. Sedan är det bara att göra ett försiktigt veck i taget där pappret ska vikas runt chokladen. Vill man, kan man biga för att förstärka vecken, men det behövs egentligen inte. När man passat sitt papper runt chokladen är det bara att dekorera av hjärtans lust!


Jag har dekorerat med papper, band och knappar. Jag stämplade direkt på mönsterpappret med God Jul och Gott Nytt År, och fyllde i med glitterpenna efteråt, för jag tyckte att min julhälsning försvann lite i mönstret på pappret. Man kan t ex embossa eller stämpla på en vimpel eller skylt om man vill att det stämplade ska sticka ut mer.


Mitt andra alster för dagen är ett uppslag i min Art Journal. Jag fick en idé - jag ville göra en vinternatt. Jag hade grundmålat uppslaget med vit gesso, så jag rev av en tidningssida och tejpade tvärs över boken så jag fick en skarv. Sedan sprayade jag med svart och blå mist tills jag var nöjd. Efter det kunde jag bara följa mina infall - jag stämplade två sorters träd och klippte ut, sedan stämplade jag små snöflingor i vitt på både det vita och det mörka. Jag hade verkligen roligt när jag gjorde det här uppslaget!


Stämplar jag har använt:
Vimpel (den blev en gran)
Kulgran (digital)

Kom snart tillbaka, här kommer att vara fullt av inspiration framöver!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!