12 okt. 2014

Fin till Halloween

Ska du på Halloweenfest eller kanske nån happening på jobbet eller så? Då har jag ett kul tips att dela med mig av - gör dina egna personliga smycken med hjälp av stämplar!

Det du behöver - förutom stämplar såklart - är krympplast och en alkoholbaserad stämpeldyna. Jag använder alltid StazOn. För att få plasten att krympa använder du en embossingfön eller sätter in dom i ugnen på en plåt. Krympplast kan du hitta i välsorterade bokhandlaraffärer eller i pysselbutiker.
Jag stämplar först motivet med StazOn på krympplasten. Sedan klipper jag ut dom och är noga med att det inte blir några vassa hörn. Därefter använder jag en hålstans och gör ett hål på lämpligt ställe.

OBS!!! Allt som du stämplar på krympplast KRYMPER till en tredjedel av ursprungsstorleken så gör inte för små hål! När plasten väl har krympt går det inte att göra hål för då är den stenhård.

Därefter värmer jag krympplasten med min embossingfön. Det blir riktigt varmt så se till att ha ett värmetåligt underlägg och något av metall - t ex en pincett - att hålla motivet på plats så att det inte åker iväg. Det kommer att korva och knögla sig, men när det har krympt färdigt så slätar det ut sig.

Det kan vara lite pilligt, men ha tålamod - det lönar sig!

Jag fick ihop ett par örhängen och ett matchande hänge:De här stämplarna använde jag från Pysseldags:
Nu har jag de perfekta tillbehören till Halloweenfirandet i skolan! Hoppas du blev inspirerad att göra eget du också!
2 kommentarer :

  1. Vilka läckra örhängen! Krympplast är roligt att jobba med.
    Kram Rosa

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!