7 aug. 2014

Ordning och reda bland gummistämplar & digistämplar

Hej!

Idag vill jag gärna visa hur man kan få ordning på sina stämplar, jag erkänner villigt att jag inte har full kontroll på läget än, men är på god väg i alla fall!

Jag bjuder på en bild från en del av mitt pysselbord i lördags kväll. Då fick jag för mig att sortera upp alla mina stämplar som legat i olika lådor huller om buller. Utanför bild finns det ännu fler stämplar. Massor.För att göra det lättare för mig att veta vad jag har och förbättra livet för mina EZ monterade gummistämplar så gör jag i ordning laminerade ark och sätter fast stämplarna på dem.
Det här är en jättepoppis metod men det kan ju vara nytt för någon så därför visar jag hur man gör.Ta vanligt kopieringspapper och skär två stycken bitar som är 14 x 14 cm.Skär av 1,5 cm in på ena sidan men spara en bit (tab) så det finns plats att skriva på. Variera vart tabben ska hamna som i ett kartotek.Fundera först ut hur du vill ha dina stämplar sorterade, kanske efter högtider eller något annat. Lägg sedan upp stämplarna med baksidan uppåt för att se hur många som får plats.Stämpla upp alla stämplarna med valfri typ av dyna. Jag har använt versafine onyx black.


Jag skriver för hand vilket företag stämplarna kommer från och en kort summering om innehållet. Då blir det lättare att snabbt hitta rätt när den är i förvaringslådan.


Jag har en enkel lamineringsmaskin, inte dyr alls i inköp och lamineringsfickor. Här värmer den upp.


Under de minuter det tar för maskinen att bli varm så stoppar jag i mina ark i lamineringsfickan. Jag ser till att det kommer nära ett hörn i båda ändarna för att få en snygg förslutning. Det är inlagt ca 3 mm från kanten.


Man får se till att stoppa in fickan rakt så den kan försegla plastfickan ordentligt.


Skär runt dina två ark med lite marginal, ca 3 mm.


Men se upp, det blir vassa hörn på vissa ställen!


Jag brukar använda en hörnstans för att runda av hörnen men den har tyvärr gått sönder, men det går lika bra att göra det med sax som jag gjort här.


Då är det bara att tuta och köra.


Eftersom gummistämplarna är monterade med EZ-mount så suger de sig fast mot plasten.Så här kan det se ut i en låda från Ikea, där passar måttet 14 x 14 cm bra.

<<<< >>>>

Digitala stämplar behöver man ju inte hålla på och laminera så klart, men det kan vara svårt att komma ihåg vad man har för stämplar istället eftersom de finns i datorn! 

Då kan det vara smidigt att skriva ut dem och ha i en pärm eller mapp lättillgängligt.

Jag gjorde miniatyrer av stämplarna med hjälp av Word i datorn.

Jag öppnade ett nytt dokument i Word, tryckte på infoga och sedan infogade jag alla bilderna från en specifik mapp. Då läggs de upp i originalstorlek men genom att högerklicka på bilderna kunde jag välja bildstorlek.


Här kan man skymta att det står 23,58 cm på höjden. 


Jag bestämde mig för att använda höjden 4 cm istället på alla stämplar för att få en jämn rad, oavsett hur breda de var.


Resultatet kan vi se här. Jag har skrivit rubrik först, precis som på gummistämplarna. Jag har en plastficka som jag sedan ska ha arken i. Då är det bara att bläddra igenom för att lättare hitta inspiration och se vad jag faktiskt redan har!

En annan fantastisk sak som händer just nu hos Pysseldags är att digistämplarna äntligen kan levereras direkt vid inköpstillfället! Så nu alla mina nattscrappande vänner så är det bara att shoppa på dygnet runt! Det tycker jag är den största fördelen med digistämplarna, att få dem direkt när man sitter där och har hittat den perfekta texten till kortet i ett härligt typsnitt och inte behöver vänta tills någon vaknat/kommit hem för att få leverans :-) Alla stämplarna har inte hunnit läggas in än, men många är klara så det är bara att testa. Ciza har också utlovat en kampanj när jobbet är klart, så håll utkik i shoppen och även här i bloggen!

Jag vill även skicka en tanke till er i Västmanland som drabbats av branden. Vi i Gävle fick "en släng av sleven" idag (onsdag) med rök och stank och det är ofattbart hur det då måste vara närmare er.
Kram till er alla!
Rosa


6 kommentarer :

 1. Har sagt det förut...du är en inspirationskälla av stora mått!
  Gummistämplarna har jag faktiskt förut....så nu ska jag jobba med dem digitala också! Tack för tipset!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för dina snälla ord! Så glad jag blir :)
   Kram Rosa

   Radera
 2. Tack för ett jätte bra förvarings tips. Kommer att följa dina råd i höst när det blir mer mörka kvällar.
  Tack//Tuula

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tuula! Ja det blir perfekt till hösten!
   Kram Rosa

   Radera
 3. Full av inspiration gick jag till verket .... ända tills jag konstaterade att många av mina är inte "ezade"... jag kör ju tack 'n peel.... hmmm... får pröva med en repositionable gluedot .... Tack så mycket för att min pysselplats nu ser ut som en krigszon med tappade gluedots överallt... haha. Jättebra tips o ha en underbar dag
  Kram Annemi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad rolig du är! Lycka till i krigszonen ;-)
   Kram Rosa

   Radera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!