1 maj 2014

Ask för presentkort!

Hej!

Det känns något märkligt att det redan är 1 maj och våren ska välkomnas, det har ju varit vår och i stort sett försommar i flera veckor nu. MEN just nu så faller snön utanför mitt fönster, ja tänk hur det kan vara :D

Nog om vädret, jag vill gärna visa en ask jag gjorde till min vän som nyligen fyllde år. Jag tycker att presentkort är så otroligt bra att ge bort, men de brukar ha tråkiga kuvert från början så självklart vill jag göra en egen förpackning! Jag brukar göra kort med fickor eller plånbokskort men den här gången blev det en ask. Som förra veckans inlägg så har jag hämtat inspirationen från senaste numret av tidningen Ett Trykk, där fanns en steg för steg instruktion hur man gör en sån här ask.

EDIT: Här finns en länk till Splitcoaststampers sida med instruktioner om hur man gör!


Jag har använt mig av mönsterpapper från Maja Designs Sofierokollektion. Vit cardstock är stommen och askens yttermått är 5x3x1 tum.


Så här ser den ut från ovan. Vimplar kan man ju lätt klippa till för hand, men de här två har jag faktiskt stansat ut med en Spellbinder-die. Bokstäverna är stansade i Tim Holtz Alterations Typeset och så har jag färgat in kanterna lite lätt med distressfärgen Walnut stain. Jag har satt fast en bit ostduk på asken med tape och sedan har jag fäst blommorna med smältlim.


På undersidan har jag satt min personliga handgjord av.. stämpel.


Så här blev insidan. Majapapper dekorerar lock och botten, några blommor fastlimmade så det blir lite "action" inuti :-) Jag har stansat ut en halvcirkel i locket för att den ska vara lättare att öppna. Stämpeln är den grattisstämpel jag hela tiden återkommer till för den är så himla användbar och fin!Här ser man lite bättre det finurliga med den här asken, att presentkortet liksom reser sig när locket öppnas. Jag har använt en spellbinder-die i en lagom storlek för att stansa ut hålet till kortet och så gjort en smal skåra på var sida så kortet passar precis. Det är även en Spellbinder-die som använts som ram runt grattisstämpeln.Det blev en uppskattad gåva och den var rolig att göra och kommer att användas fler gånger, variationsmöjligheterna är ju oändliga!

Ha en skön 1 maj!
Kram Rosa
4 kommentarer :

 1. Måste köpa den tidningen.....det var en jättefin ask...du är verkligt duktig på att inspirera!
  Ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för dina fina ord! Du kan prenumerera på Ett Trykk via Pressbyrån om du vill. Gå in på deras hemsida och kolla! Jag älskar den tidningen, den är fylld med inspiration.
   KRAM Rosa

   Radera
 2. Så superfin!! Förstår verkligen att din vän blev jätteglad!!
  Vi ses på lördag!! Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margareta! Ja vi ses på lördag, det ska bli sååååå kul med mässa!
   KRAM Rosa

   Radera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!