6 feb. 2014

Vintagekort med kärlekstema

Hej!

Idag blir det vintage från mig vilket när jag tittar igenom vad jag har gjort tidigare, inte är så vanligt förekommande. Min man har varit med som smakråd vid vissa val jag gjort och det är något han knappt vågar göra, det kan ju vara så att han säger fel ;-) Men de saker han föreslog den här gången godkändes hihi! Han har däremot lite svårt med att ostduk ska spreta runt och tyckte jag skulle klippa till den lite, men det fick han inget för...

Ja så här ser då mitt alster ut.
Mönsterpappret kommer från Inkido. Kortstommen har jag stansat ut i 4cc-papper som är 250 g/m2. Jag har använt mig av Go Kreates frilly #10 för att få till formen på kortet.Här är en närbild på vintagefotot. Det är från ett bildark från Pion design. Jag tog en Spellbinderoval och stansade ut den. Runt om bilden har jag sedan haft på Frantage shabby white. Ramen runt bilden är en die från Marianne design, den har jag stansat ut i vit cardstock och sedan färgat in med Distress ink Vintage photo medan den satt kvar i diesen. Runt om på kanterna satte jag små självhäftande pärlor. De var gröna från början men jag ville ha lila så jag har färgat in dem med en Copicspenna V09.Eftersom jag också hade dåligt med lila rosor så färgade jag in de två små rosorna med samma penna. De var vit/rosa från början. Så copics kan man ha till mycket :-D Här och var har jag kladdat på lite stickles platinum över kronbladen. En hjärtcharm har jag limmat fast med hjälp av Glossy accents.Textstämpeln "Den som älskat" har jag delat upp i fyra remsor, de sitter egentligen ihop i en vers. Jag valde att göra det i datorn, men jag har även stämpeln i gummi och det skulle kunna funka bra att göra remsor genom att stämpla upp versen fyra gånger. Då behöver man inte tänka så mycket på om man förstör raderna runt om. Jag använde mig av digistämpeln och beskar varje rad och satte en liten ram runt.Insidan har jag klätt med samma papper som på framsidan. Sedan fick en annan liten gummistämpel vara med på ett hörn: L'amour... Runt om kanterna har jag duttat runt med Stempelgledes vintage garden.
Här fick också de två sista raderna i versen från framsidan vara med.


***


***Övrigt material jag använt är ostduk, spetsband, tape, lim och 3D-kuddar.

Kom ihåg att vara med i vår utmaning i februari som Linda visade häromdagen

Ha en fortsatt fin dag!
KRAM Rosa
5 kommentarer :

 1. Ljuvligt vackert Rosa!!
  Hoppas du är bättre nu och kan sjunga av hjärtans fröjd i helgen!! Är såå avundsjuk!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margareta! Jag är frisk igen och kommer absolut att sjunga med fröjd från imorgon kväll till söndag kväll :-)

   Radera
 2. Jag bara ÄLSKAR ditt fina kort! Fina dies och fin bild i vintagestil. Det är inte likt dig att göra vintage, men det blir ju bara sååååå fint - så fortsätt med det ;)

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!