4 feb. 2014

Två tags till alla hjärtans dag

Hej på dig!

Förra veckan hade jag varit ute i skidspåret och var så inspirerad av den vackra vinterkvällen att jag färgade in en tag och lekte med resist-teknik för att få fram känslan av vita snöflingor i natten. Idag vill jag visa två andra tags som jag färgat in på olika sätt.


Min första tag är infärgad med turkos dyna genom en mask med stora prickar. När distressfärgen torkat lite lade jag masken över tagen igen, men lite förskjutet. Sedan målade jag med vit Gesso (akrylfärg för grundmålning) så att de vita prickarna liksom blev förskjutna över de turkosa. Gesso plockar gärna upp lite av färgen i underlaget, så det ser ut som att det är lite halvgenomskinliga vita prickar över de turkosa. Jag ville inte göra för mycket med den sedan, men stansade ut ett hjärta i ena hörnet, stämplade med Tycker om dig och knöt sedan ett vitt band runt. Perfekt att sticka in ett kuvert med biobiljetter bakom och ge till någon som förtjänat en filmupplevelse.


Min andra tag började jag på förra veckan, men den behövde mogna till sig lite, så den har legat halvfärdig fram tills igår, då jag satte dit de sista grejerna. Jag har färgat in den med blå distressfärg och sprayat med vatten och perfect pearl, på samma sätt som jag gjorde med min svarta tag förra veckan. sedan stämplade jag med en bakgrundsstämpel (privat) i svart mitt på och med snöflingorna runt kanten. Den fina ugglan passade så bra att stämpla på kraftpapper och sätta på 3D-kuddar på tagen (lite snett, så han ser lite förvånad eller fundersam ut). Texten som hör till ugglan, Howl you doin?, satte jag på en annan bit av samma kraftpapper och färgade in kanterna lite med brunt.

Jag hoppas att jag har inspirerat dig lite idag, så att du kanske fixar en tag till den där asken med geléhjärtan som du köpt till kollegorna eller kanske din bättre hälft.
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!