31 jan. 2014

Project Life v.4

Då var vecka 4 klar i Project Life, eller PL som vi gärna förkortar det till.
Denna vecka har jag haft temat "stämpla direkt på foton".
Jag använder mig av StazOn, en stämpeldyna som fastnar på väldigt många olika ytor. Dock är den inte helt lätt att stämpla med på glatta ytor, så som foton. Och detta kommer ni att se på flera av mina bilder, speciellt den med ordet Leka.
Men även om det blev allt annat än perfekt, låter jag det vara kvar istället för att skriva ut igen och försöka på nytt med att stämpla. För jag vill visa att det inte alltid blir perfekt, eller så som jag tänkt sig från början. Men att det är ok. Jag vill inte att det ska vara perfekt.

Överblick på vecka 4


Det första jag vill visa är ett title card jag gjort i mobilen i appen Rhonna Designs.
Jag älskar den appen. Man kan smycka sina vanliga foton i mobilen och det finns bakgrundsbilder som man kan smycka också. Och i appen kan jag välja formatet 3*4", som är perfekt till plastfickorna i albumet.
Man kan köpa till små set om man vill i appen, men det är inget måste.
För att verkligen få den att se ut som ett title card använde jag min stans från Lawn Fawn och stansade ut den.
Den är utskriven på 4CC-papper.

Här ser ni mitt misslyckade försök att stämpla Leka. Jag vet inte om det var så att jag hade lite för mycket stämpelfärg på, men den gled runt när jag stämplade. Man måste vara jättesäker på handen och inte trycka för hårt - det är så den lätt börjar glida.
Mys blev mycket bättre. Det är faktiskt Höstmys som jag klippt av själva höst.
Hjärtat är utstansat och med bubble cap (plastbubbla) över.

Här använde jag två små Post-It-liknande lappar, men som jag häftade fast och sen skrev på.
Och mitt emellan fotona satte jag en pil i wood veneer som jag låtit vara trären idag.
Receptet till smoothin fick jag av Malin Ellegaard:
* 1 banan
* 2 kivi
* 10-12 frusna jordgubbar
* 2-3 dl jordgubbsyoghurt

Denna vecka räknade jag inte utan bara skrev ut alla bilder jag ville ha. Det visade sig då att jag hade för många foton, så fotot längst uppe till vänster stansade jag ut med samma dies som mitt title card.
Likadant gjorde jag med bokfotona.
Varför ha med foton på böcker i PL kanske ni undrar?
Jo jag vill kolla i slutet på året hur många böcker jag egentligen läst. Dessutom kommer jag inte ihåg dem genom att bara skriva ner dem. Och så är det lite roligare att se bilder på bokomslagen. Då kommer jag ihåg dem bättre. Det ska bli intressant att se i slutet av året hur många böcker jag läst.

Fotot till vänster om snöfotot är en text som någon lade upp på fb och som jag tyckte var bra. Så den sparade jag, ändrade storlek på i Word, skrev ut på 4cc-papper.


Högersidan fick ett foto där jag stämplat med Familj.
Annars blev det dymoband, washitejp och stickers.
För att vara säker på att washitejpen inte skulle släppa har jag häftat fast den m h a en minihäftapparat. Ibland vill man ha mindre klamrar än de vanliga stora.

Det var min vecka.
Jag hoppas ni fått lite tips på hur ni kan variera era Project Life-veckor/uppslag.
Och StazOn finns i många olika färger om man vill variera det. :)

Tack för titten.2 kommentarer :

  1. Fint uppslag och kul kort du fick med Rhonna Farrers app! Och så gillar jag ju naglarna som blev konstverk...

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!