24 jan. 2014

Project Life i svartvitt

Jag har äntligen kommit igång med dokumenterande av Project Life/PL.

Eftersom jag inte själv äger några set i detta område har jag istället tänkt att jag ska köra olika teman varje vecka och denna vecka blev det svartvitt. Fotona skrev jag ut i svartvitt (jag har en Canon Selphy CP800 - tror den senaste heter 900 och som jag är nöjd med). Sen har jag använt svart och vitt cardstock.
Jag letade i lådorna efter saker och hittade ATC-overlays, washi tape,dymo med svart band och rub ons. Och så stämplar förstås. :)

Överblick över v.3
I en facebookgrupp för PL kommer frågan "Hur går ni tillväga när ni ska göra en sida?"
Så jag tänkte att jag skulle berätta hur jag brukar göra.

Jag laddar över mina foton från mobilen till datorn, tittar igenom och sparar de foton jag vill skriva ut i en ny mapp, som jag sen för över till ett USB-minne och sätter i min lilla Selphy och skriver ut.
Ibland skriver jag ut så jag får två foton på ett och samma papper om jag har väldigt många bilder att skriva ut. Men även om jag hade många foton för v.3 ville jag ha några "fullstora" i 4*6".

När jag skrivit ut alla sorterar jag dem i stående och liggande format. Detta för att jag ska veta vilken typ av högersida jag behöver till mitt uppslag. Vänstra är redan bestämt eftersom det är förra veckans högra uppslag.

När det är bestämt lägger jag upp uppslaget på skrivbordet och lägger ut fotona där jag vill ha dem.
Efter det kan jag då se hur många fickor som är kvar till title card, text m m.

v.3s vänstra sida
Veckans Title Card valde jag att stämpla mycket på.
* Månader
* Kattset
V'et har jag skrivit själv och siffrorna är privata.
Och så fick det bli lite washi tape också. :)
veckans title card där jag valde att ta med datumen
Eftersom vi har katter blir det ju en hel del kattfoton i mina veckor och denna vecka ville jag ha med våra underbara kattstämplar också. Texten är rub-ons som är jättegamla men som hållt jättebra!

Här har jag kombinerat en stämpel och en rub-on. :)

Eftersom jag tagit ganska många kvadratiska foton, fick de en liten extrasida med fickor som är 4*4".
Denna sitta mitt emellan de större fickorna i uppslaget.
Den översta bilden till vänster har jag gjort i en app i mobilen som heter "Rhonna Designs". Man kan göra massor där.
Bilden under kom på facebook tror jag och jag gillade den så den sparade jag ner och skrev ut. Bredvid gnuggade jag dit en rub-on.
 

Två foton valde jag att de skulle få ha färg och det är de bilder över när jag satt och målade upp mina nagellack i söndags.
Yoga valde jag att stämpla med vårt egna alfabet, som jag stämplat med vit StazOn, men som jag förstärke med vit Jellyrollpenna runt kanterna.

Jag försökte skriva med en penna som skulle vara vattenfast m m på vissa av fotona, men som inte funkade och som jag tack o lov kunde sudda bort lätt med en handduk. Så det fick bli dymo istället. :) Tur att det var lätt att fixa iaf. :)

Detta var min v.3 i Project Life.

Till sist lite frågor jag vill att ni funderar över som jag ofta tänker på när jag läser i grupper.
1. Vem skapar du för?
2. Är det viktigt att det alltid blir perfekt?
3. Hur vet andra än du hur du hade tänkt att det skulle se ut/bli?
4. Är det ett misslyckande om det inte blev som du tänkt dig från början?
5. När tycker du det är som roligast att göra detta?
6. Måste man ha allt som finns att köpa? Kan man kanske göra något av det själv med det man har?

Personligen gör jag det för att dokumentera vår vardag. Jag gör det för min skull eftersom vi inte har några barn att överlämna dem till sen.
Det blir inte alltid som jag tänkt mig, men varje vecka har jag alltid lärt mig något om hur jag skulle gjort istället eller "det där var bra!" osv. :)
Jag tror att man själv alltid är den största kritikern och att det viktiga är att man har kul när man gör det, istället för att kritisera sig själv och klanka ner på sig själv. Då blir det ingen rolig hobby. Tänk på att du hela tiden lär dig, blir inspirerad och att du faktiskt ändrar dig i ditt skapande. Ha kul! :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!