21 nov. 2013

Pillow boxes

Hej!

Idag bjuder jag på ett par askar i ett format som heter pillow box.  Kan vara kul att kunna göra egna fina presentförpackningar för t ex ett smycke.

Jag har gjort askarna i två storlekar och med två olika tekniker. Jag har använt mig av dels en pappersmall och dels en tallrik.Jag gjorde först den lilla i lila. Här har jag använt mig av en mall jag hittade på nätet. Jag skrev ut mallen på vanligt A4 eftersom jag inte var säker på om min skrivare fixar tjockleken på cardstocken. Sedan klippte jag ut mallen och passade in den på min cardstock. Jag följde alla linjer som skulle bigas med ett bigben först och sedan klippte jag och följde instruktionerna på mallens hemsida. Det gäller att vara noggrann med bigningen för stängningen, den är godkänd men jag kan bättre :-) Jag använde en spillbit av ett Maja Design papper som midjeband. Stämplade Grattis med noter i färgen walnut stain och färgade in kanterna. Stansade ut små blommor och satte en liten halvpärla i mitten och så var det klart!
Här är länken där jag hittade mallen med instruktioner: Make your own pillow boxDen andra boxen gjorde jag efter en instruktion jag hittade på Youtube. Den blev lite större och jag fick bättre passform på den också. Här var enda verktygen en assiett och ett bigben. Jo en entums-stans har jag använt på båda också och så sax och skalpell så klart.
Här körde jag direkt med mönsterpapper istället för cardstock. Men just nu kommer jag inte ihåg märke på pappret eftersom jag använt mig av spillbitar. Stämplarna är i alla fall två digitala från Pysseldags, Ram och Every day's boxing day, som jag fört ihop i wordprogrammet och sedan skrivit ut på 4CC-papper. Har färgat in lite lätt med victorian velvet. En vit spets fick bli midjeband till den här asken.Så här ser den ut från kortsidan och här ser man hur tight och fint det blev med stängningen:Det var allt från mig idag! Testa gärna och gör egna och anpassa storleken efter din present :-)

Jag vill också påminna om "min" utmaning som pågår fram till 30 november. Titta på mitt inlägg från 1 november och var med och ha chansen att vinna digistämplar!

Ha en fin dag!
Kram Rosa


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!