9 aug. 2013

Project Life med Pysseldagsstämplar

Ojojoj...nu har även jag kommit igång med Project Life. För er som inte hört talas om det är project life en form av scrapbooking där man, istället för på layouter använder ett till tre foton, massor med foton och skapar över en längre tid, oftast en vecka i taget. I denna stil använder man fotofickor som påminner jättemycket om de man hade förr, där det är minst sex fickor i varje plastsida. Skillnaden är att man numer även skriver mer vad som händer samt smyckar sidorna.

Jag har varit på gång en tid nu med att börja med project life. Mycket för att jag tar väldigt mycket foton och vill testa på detta sätt att dokumentera till skillnad från vanliga LO's. Dock kommer jag inte att sluta med att göra dem heller. :)

Så här är mitt första försök. När jag laddade upp bilden såg jag direkt att jag gjort fel, men det är sådant jag måste tänka på hädan efter när jag använder baksidan på pappret i fickorna. :) Att vända pappret rätt så att ena sidan inte hamnar upp och ner. :)

Här är då v31.

För att lättare ge er en bild så gjorde jag bilderna små. Så här ser det ut i mitt album. Ett uppslag är en vecka.
För att göra det lättare för mig började jag med förra veckan, v31 och kommer att jobba mig bakåt men samtidigt ändå försöka göra senaste veckan så att jag inte hamnar för långt efter. :) Vi får se hur bra det går.

Jag tycker fortfarande det är kul att använda stämplar även här, så här är listan över vilka jag använt:
* siffror
* månader
* katter
* kärlek
* hjärta

31 har jag själv ritat till, efter tips från vår väldigt saknade f.d DT-tjej Camilla, och sen skurit ut med min Craft Robo.

Jag har hittills skrivit för hand, men är inne på att skriva på datorn och skriva ut istället. Eller varför inte variera. Dock är det så att jag får plats med mer text om jag skriver på datorn och jag kan variera textstilarna ännu mer än om jag ska skriva själv. :)

Har ni hittat felet än? ;)

Bilderna har jag skrivit ut på min lilla Canon Selphy CP800 (det är en äldre variant än de som finns ute nu). Jag har valt att skriva ut 2 foton på samma sida samt med ram runt om. På detta sätt får jag lagom stora foton och jag vet att hela motivet kommer med på pappret, vilket inte garanteras om jag kör utan ram (fråga mig inte varför).
Det är ett smidigt sätt att få ut vilka foton jag vill använda.

På mina sidor använder jag både oredigerade foton samt de jag instagrammat. På detta sätt blir det lite variation i storlek (rektangulär mot kvadratisk) samt att jag kan få med kollage, filter och ramar då också. Ett litet tips bara. :)

Ja, då har ni skådat mitt första uppslag i project life.
Jag hoppas jag kunnat inspirera.

Till slut tänkte jag bjuda på ett tackkort jag gjorde tidigare i veckan och skickade iväg.
Det är inga Pysseldagsstämplar på det, men det är jag som färglagt det (en blandning av Copic Ciao och Promarkerpennor) till ett par som älskar att åka motorcykel. :)
Stämplarna är Kenny K och registreringsskyltarna är papper från Tim Holtz från något gammalt block.


Tack för titten idag.
Lämna gärna ett litet avtryck.
Ha en trevlig helg. :)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!