1 juli 2013

Mixed Media tavla

Då var det dags för mig TinaLinn att vara GästDT här hos Pysseldags, ska bli så spännande. I mitt första inlägg presenterar jag en mixed media tavla. Jag är ganska ny på detta, men har fastnat totalt, det är så kul att kladda runt med en massa olika saker och blanda olika medium. Tavlan är ett litet kärleksbudskap, och min tanke med den är att den ska bli en liten bröllopspresent till några vänner som gifter sig i sommar.


Jag har börjat med att sätta fast en servett på en canvasram med hjälp av decoupage teknik. Detta för att få en lite mer livfull bakgrund. Jag har sedan målat över det hela med Gesso. Tycker det blir snyggt då motivet under blir att lysa igenom lite, samt att det blir lite "skrynkligt" av servetten.


Runt kanten på tavlan har jag ritat med rosa och brun vaxkrita som jag suddat ut lite med hjälp av fingrarna.Jag började sedan att måla hjärtat med vaxkritor i olika röda nyanser, som jag sedan blandade ihop genom att pensla på vatten. Efter det duttade jag på lite Gesso igen för att dämpa den röda färgen. Jag ritade sen dit en kant runt om hjärtat som jag suddade ut lite med fingrarna, även den med vaxkrita. Sen var det dags för stämpeln. Har använt mig av en digital stämpel Kärlek är att vara galen tillsammans, tycker texten är helt underbar. Jag har delat av ordet kärlek och skrivit ut det med lite större storlek än den övriga texten. Jag har skrivit ut det på silkespapper som jag sedan satt fast med decoupagelack. Gjorde även samma sak med stämpeln Amor Vincit Omnia.


Till sist har jag lagt på lite glitterfärg runt hjärtat, samt lite här och var runt kanterna på tavlan. Satte sedan även dit lite små pärlduttar med PearlMaker.

Det var allt från mig idag, hoppas ni gillar mitt inlägg. Ses igen om en vecka =)
2 kommentarer :

  1. Så vackert :-) vad är silkespapper för nåt?

    SvaraRadera
  2. Tack =) Silkespapper är tunt, tunt papper, som man ofta slår in presenter med för att skydda dem lite extra. Brukar även användas runt jul till tex smällkarameller =) Kanske finns något annat ord för det med?

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!