28 juni 2013

Födelsedagskort

I vår familj är det många som fyller år i juni.
Alla tre katter (fast de får aldrig kort), min svåger, min mamma, min man, svärfar och jag. Och sen är det ju en hel del kompisar som fyller åt också. :)

Detta innebär att juni månad är en månad då det blir en del födelsedagskort gjorda här, och idag ska jag visa några. :)

Det första kortet gjorde jag till min älskade man, som är min IT-support och som börjat springa och sprang sitt första lopp nu i vår. Jag är så stolt över honom.
Framsida på makens kort

Jag har maskat två motiv, Magnolias magnoliaträd och mur (vet inte om det är Magnolias eller hÄnglars). Sen har jag satt Edvin på 3D-kuddar. Hela motivet är färglagt med copic ciao.

Närbild på min färgläggning
 Insidan fick samma bakgrund, som jag själv gjort i Word. Jag målade himmel och jord med distress stains.
Ramen är en Spellbinders Gold labels four, där jag låtit diesen sitta kvar när jag sen färgade in pappret med distresser.
Jag stämplade ett träd med Archival ink.

Jag hittade inget bra motiv på en kille som joggar. Så jag hittade en bild och gjorde den till en skärfil som jag sen skar ut i svart, grön och kraftpapper. Sen var det bara att klippa till hur jag ville ha tröja, byxor och skor och limma på "kroppen". :)
Vänster insida
 Samma Spellbinders använde jag här, men jag ville ha en avvikande färg där jag sen skrev min lilla hälsning till honom.
Höger insida

Dagen före maken fyllde år fyllde min mamma år.
Papper från G45.
Jag har använt grattisstämpel, miniornament och stämplar från det lilla frankeringssetet här, förutom stämplar från Tim Holtz
Die från Magnolia

Framsidan på mammas kort
 Min mamma gillar sjöjungfrur (det gör jag med) så hon fick denna jag hade målat (med Promarkerpennor).
Jag använde en splashstämpel som jag provat i gummi, som just nu bara finns som digitalstämpel. Den fick representera luftbubblor i vattnet. Finns intresse för denna i gummi, kommentera inlägget här eller på Facebook.
Vänster insida
 Högra sidan fick samma splashstämpel som på sjöjungfrun.
En annan grattisstämpel stämplade jag här, samt samma miniornament och frankeringsstämplar i 1" samt frankeringsstämplar som är ca  ½".

Även detta kort var till mamma, men det var ett beställningskort från min pappa. :)
Papper från Prima.
Ängeln är en av Nillas första ritade motiv för Pysseldags. Den är underbar att färglägga. Denna gång har jag färglagt med Promarkerpennor.
Grattis med hjärta stämplade jag med brun dyna och gjorde sen en vimpel.

Det är kul att göra födelsedagskort. Jag önskar att jag hann göra till alla som fyller år, men det är omöjligt, så vänner och bekanta får hälsningar på Facebook. :)

Tack för titten idag.
Och glöm inte att skriva om ni vill ha splashstämpeln som gummistämpel, eller om det är andra av de digitala stämplarna ni vill ha som gummi. :)


1 kommentar :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!