28 maj 2013

Mor lilla mor...

Jag har ett hat/icke-förhållande med min mamma, så att göra morsdagskort är liksom inget kul för mig. Men det blev ändå att jag gjorde en LO om morsan under DT-helgen! Min man gjorde stora ögon när jag berättade detta, han är ju väl insatt i problematiken om man säger så. Denna LO:n har en twist, en ganska rejält sned twist...

Vi fick alla utgå från denna steampunkbilden, och så som jag tolkat den så är det en grym, sadistisk plågoande på bilden.....

Så här blev min tolkning... Jag började med två olika masker, en med kugghjul och en med klockor - infärgade med distress Gathered twigs. Sen byggde jag upp med tishue paper från Tim Holtz, diecuts i chipboard från Weathered clock och Gadget gears, dessa drog jag lätt med kopparpasta längs kanterna för att få ett mer smutsigt utseende, kugghjul och klockor infärgade med stains från Melissa Frances. Bilden har jag först monterat på vitt papper för att markera det lite mer och sen på en but beige cardstock som jag rivit i kanterna. Ovanpå det monterade jag sen lite washitejp och metallkugghjul. Stämpeln har jag stämplat inuti klockan på höger kant... Sen doodlade jag runt kanterna med svart penna.

En närbild på stämpeln "Mor lilla mor...." Jag gjorde highlight på bokstäverna med vit penna. Här är den alltså använd med ironisk ton, för det finns verkligen ingen mer som min mor. Man måste faktiskt inte använda stämplarna just exakt som det var tänkt, hihi.

Tack för titten!

2 kommentarer :

  1. Den är snygg, din LO! Och alla stämplar kan man ju tolka som man vill, som jag gjorde också ;) ... Kram till dig.

    SvaraRadera
  2. Superfin! Som sagt, man tolkar som man vill ;-)
    Kram Linda

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!