23 maj 2013

Enkelt fotoalbum

Min mormor bor långt från oss och möjligheterna till att åka och hälsa på är mycket små - så därför brukar jag göra små fotoalbum till henne så att hon får se lite foton på hur vi har det. Nu senast hade dottern fått kläder i present av henne när hon fyllde år och jag passade på att fota henne när hon öppnade paketen och provade kläderna. Med dessa foton och en supersmidig die från Sissix: Sizzix Bigz Die - Album, Accordion Flip 3-D gjorde jag snabbt och enkelt ett album med bara cardstock och mönsterpapper.

Eftersom albumet skulle skickas som brev ville jag ha det som platt som möjligt, så det är mycket mer "clean and simple" än vad mina alster brukar vara. Jag älskar ju att smacka på med många lager och bulkiga dekorationer annars, men det är bra att göra enkelt och stilrent ibland också så att man varierar sig lite. Det är utstansat i vitt cardstock och mattat med mönsterpapper, fotomattor i rosa cardstock. Stämplade Tack direkt på pappret, skrev resten med bokstavsstickers och så några utstansade fjärilar med spår efter sig. Enkelt men snyggt.

Jag skar bort de flikar som egentligen ska monteras ihop så att kortet/albumet öppnar upp sig som ett dragspel när man drar i det. På så vis kan hon sitta och plocka och vända bladen lite mer. Fjärilarna följer med som röd tråd genom hela albumet. Jag doodlade lite med tunn, svart penna runt kanterna och ritade in några hjärtan på några av bladen.

En snabb och enkel present, som blir så uppskattad. Ha det gott!

2 kommentarer :

  1. Jätteläckert Linda! En sån där die är nog något att fundera på att köpa in. Tack för att du hjälpte mig idag <3
    Kram Rosa

    SvaraRadera
  2. Så himla himla fint :-)
    Kram Linda

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!