23 apr. 2013

Själar säger aldrig farväl

Ibland måste man göra de där tråkiga korten, denna gången var jag inte tvungen men jag ville så gärna skänka lite värme till en sörjande mor, kanske kunde kortet vara en liten ljuspunkt mitt i allt mörker ändå.

Jag höll kortet mycket enkelt men ändå i klara färger för att det skulle lysa upp lite och visa mottagaren att det finns ljus och vackra färger kvar även om det är mörkt just nu. Stommen är ett kort i handgjort papper, för att få det i rätt storlek använde jag mig av ett litet tips, som jag delar med mig av längre ner. Sen har jag använt en spillbit av ett Primapapper, distressat kanterna så att de är lite ruffiga och passar stommen och färgat in med distress ink Gathered twigs - min absoluta favorit. Jag monterade ett blått band över kortet och vek in kanterna under mönsterpappret för att ha en bas för dekorationerna. Jag stansade ut en Spellbinders-ram och med pappret fortfarande kvar i diesen distressade jag kanterna lite lätt för att bryta det vita. Sen stämplade jag med den mycket vackra och användbara stämpeln "Själar säger aldrig farväl" mitt i rutan och monterade den sen på bandet. Kavlade ut lite papperslera (här kan ni se mer när jag jobbar med lera) som jag stämplade med en skriftstämpel, det finns flera olika stämplar i shopen som man kan använda till detta ändamål, det gör inte så mycket vad det står i texten, för det syns nästan inte sen. När jag var nöjd med trycket av stämpeln använde jag en kniv och skar ut hjärtat på fri hand och innan leran torkade strök jag på Perfect pearl med en torr pensel. När leran torkat, det går fort, så är pulvret fast i leran och behöver inte fixeras mer. Om man inte hinner lägga på pulvret medan leran är fuktig kan man spraya lätt med vatten över den för att fixera pulvret. Hjärtat monterades på vid sidan om stämpeln med distanstejp. Ett litet hjärtträd och en fjäril stansade jag ut och monterade runt om, och dekorerade lite med glitterpenna och rhinestones på fjärilar och blommor i mönsterpappret.

Tips för att skära ner handgjort papper:
Stommen i handgjort papper hade inte rätt mått för det kort jag ville göra, och ett handgjort papper vill man ju inte gärna skära direkt i. För att få den vackra, nästan lite rivna kanten, så lägger jag pappret (eller kortet, som det var i detta fallet) i min skärmaskin och använder bigbladet istället för skärbladet. Jag drog ett par gånger fram och tillbaka med bigbladet, noga med att göra tillräckligt djup skåra i pappret utan att det för den skull skar igenom, sen vek jag pappret fram och tillbaka ett par gånger för att sen riva av pappret. Kortet får rätt mått utan att man får en skarp, skuren kant och kanten ser ut som de andra kanterna på kortet. Ett smidigt tips som funkar varje gång.

Tack för titten idag, nästa vecka bjuder jag på ett alster från den inspirerande DT-helgen. Ha det gott!!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!