16 apr. 2013

Arbetat, manligt grattiskort

Hej igen. Denna veckan bjuder jag på ett arbetat manligt grattiskort. En vän till familjen fyllde jämnt och eftersom han är mycket kameraintresserad var ju temat givet.

Den här nysläppta Kameran blev en favorit direkt. Jag skrev ut den på skisspapper, ett papper jag oftast använder när jag ska skriva ut digistämplar som ej ska färgläggas. Köper skissblock i A3-storlek på Clas Olsson eller bokhandeln och skär ner till A4. Då blir det lite spill på varje blad som passar utmärkt när man ska göra insidor till kort. Här skrev jag ut kameran så den passade lagom på ett 6"x6" kort, stommen är brun cardstock, och eftersom jag ville göra ett riktigt bulkigt kort så behövde jag skapa en bred rygg på kortet. Eftersom det skulle vara såpass stort med så fick jag skarva för att cardstocken skulle räcka. Skarven döljs med mönsterpapper. Mönsterpappret till detta kortet är faktiskt digitala papper som jag laddat ner från nätet, lade först in mönsterpapprena i mitt layoutprogram (är Apple-användare så jag jobbar med programmet Pages) för att få dom i korrekt storlek, dessa är utskrivna till 15x15 cm. Sen har jag skrapat kanterna på papprena och distressat med distress inkpads Gathered twigs. Monterade fast ett papper på framsidan och sen ett lager ostduk. På det monterade jag sen en handgjord tag som distressades med både färg och grungestämplar, en bit filmstrip från Tim Holtz och därefter monterade jag motivet - som distressats med färg och Adressat-stämpeln. Monterade sen på en kamera i trä från Prima, som jag målat svart, lagt highlight med vit, opac penna och sen lagt Glossy accent på. Skrev ut en snygg banner på samma skisspapper och klippte ut och monterade på bokstavsstickers.

Vänster insida av kortet, här är orsaken till att jag behövde en ordentlig rygg på kortet. Själva lådan som kamerorna kom i målade jag först svart och sen vit, slipade med sandpapper på kanterna för att få fram lite av det svarta. Sen monterade jag in den på kortet, efter att jag monterat fast ett mönsterpapper. Varje kameramodell kom i 5 exemplar, men jag har valt att bara använda ett exemplar av varje motiv. Därför blev ju också en ruta tom, eftersom den kameran sitter på framsidan av kortet. I det hålet monterade jag två bitar filmstrip i en klämma och en lampa, som ska symbolisera mörkrummet man framkallar korten i. De andra hålen fick varsin kamera, svartmålad, vit highlight och glossy accent på lins/blixt.

Högersidan på kortet, först monterade jag fast ett mönsterpapper (alla mönsterpapper i kortet är digitala) som distressat, och sen själva grattisrutan, som också är utskriven på skisspapper, med de digitala stämplarna Noter och Filmrulle. Skar ut rutan och konturklippte runt notraden, sen distressade jag rutan försiktigt. Därefter stämplade jag grattishälsningen, här har jag använt Grattis på födelsedagen, men klippt isär "på födelsedagen" och bara använt "på". Sen stämplade jag "50" med Siffrorna, och skrev resten för hand.

Eftersom kamerorna sitter på distanskuddar fick de ett härligt djup
och det ser ut som om de verkligen står i en hylla.

Ett kort med ordentligt 3D-känsla.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

1 kommentar :

  1. Åh så super snyggt! Massa kusliga stämplar och dekorationer! Du är superduktig <3

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!