1 mars 2013

Mixed mediatavla och tutorial på lera och färgläggning


För några veckor sedan köpte jag denna lufttorkande modellera, som finns i både "vit" och terracotta. Jag köpte "vit". :)

Och härom satte jag mig och lekte med den och lite formar och annat.
Jag har nämligen köpt lite saker som egentligen är tillbakning. En liten kavel med distans, prägelverktyg, mönstermatta och små stansverktyg. :) Idén att de borde funka fick jag när jag och Erika var och fick en liten demonstration av Hanna, som äger Roligare Bakning. Hon visade massor med roliga verktyg med sugarpaste och det såg jätteroligt ut.
Jag som då väldigt sällan bakar, än mindre dekorerar det jag bakar, tänkte att detta måste man ju kunna använda till lera och scrapbooking också. :)

Så nu har jag testat och här kommer först lite ex på vad jag provat. :)

Jag tog ut en bit lera och knådade den. Sen lade jag ut den på teflonunderlätt och kavlade den med min lilla bakningskavel med distans. Den är kanong och jag får alltid leran precis lika tunn/tjock.

Jag använde sen en av stansarna och stansade ut en blomma.
På bild nr 2 ser man att det är lite testar utanför stansen. Precis som med sugarpaste drar man med fingret från kanten och in för att få fina kanter, som syns på bild tre. Trots detta blir det lite när man får ut leran, men det kan man fixa lätt med en liten kniv och putta in det lilla som återstår.

Sen använde jag en av präglingsverktygen och gjorde små linjer på blomman.

Jag köpte präglingsmattor, som funkade kanonbra i leran.
Kavla ut leran, lägg på mattan och kavla igen.
Nu ville jag inte ha så stor form, så jag tog en pepparkaksform och tryckte ut en stjärna.
Sen tog jag perfect pearls och penslarna som är till dem. Nu blev det lite fler rosa nyanser som jag använde. Vill man ha lite färg, men inte så jättemycket funkar perfect pearls jättebra. För att se till att färger verkligen sitter fast sprayar man leran till sist och låter det torka.


Denna blomma använde jag ett annat präglingsverktyg och målade sen med Twinklings H2O. Det fastnade jättebra och lätt att måla på.

Jag tog en stämpel (valet av text blev för att jag är jätteförkyld och legat sjuk hela veckan), tryckte ner den i leran och lät det torka.
Sen tog jag Inka-Gold, en metal gloss paint, som du hittar i flera scrapbookingaffärer. Jag tog samma gröna och blå som man ser på bilden med fjärilen, sprayade lite vatten bredvid och började sen blanda och måla.
Dessa färger var de roligare att använda måste jag säga.


Det blev att jag använde fjärilen, texten och den första blomman.
Tavlan är 10*10 cm.
Detta är första gången jag försökt mig på en sådan tavla. Jätteskoj. Den är inspirerad av Finnabair, men jag var aldrig på kursen som var i helgen som var. Men hon har massor med fina bilder man kan titta på och inspireras av. :)
Missa inte att vi släpper en ny kollektion idag i shoppen samt en ny freebie, som ni absolut inte får missa! :)


2 kommentarer :

  1. Underbar tavla!!
    Köpte också hem lera för någon vecka sedan men har inte haft tid att göra något än. Men nu blev jag verkligen sugen!!
    kramizz

    SvaraRadera
  2. Du är bara grymt kreativ! Så fint!

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!