6 jan. 2013

Altrad tavla

Jag ville ge min man en speciell julklapp, men länge visste jag inte vad det skulle bli. Så såg jag en status på Facebook att om man anmälde sitt intresse så skulle man få 5 kalligrafiskyltar gratis. Jag tänkte att det vill jag, och trodde att de skulle komma digitala i mailen. Döm om min förvåning när tjejen bad om min postadress, för att skicka dom med snigelpost. Ännu mer förvånad blev jag när de kom, de var i A5-format, utskrivna på färglaserskrivare. Mycket fina citat! Där fanns en med kärlekstext - och så var makens present klar. Ja.... nästan i alla fall.

Jag köpte en ram på Ikea (32,5x23,5) och började fundera. Den var tyvärr inte deep edge, så jag fick lösa den biten på egen hand. Jag byggde en sarg av svart papp (fram- & baksida från ett avlagt Color Of Life-album) och monterade innanför glaset. Sen började jag jobba md passepartouten, jag stämplade med flera fina stämplar och distressade kanterna. Monterade citatet innanför passepartouten och började sen med dekorationerna. Eftersom citatet handlade om kärlek, tyckte jag att stämpeln Kärleksrecept passade utmärkt. Däremot ville jag inte ha ramen som var runt stämpeln, så den maskade jag först med washitejp, innan jag tryckte stämpeln mot stämpeldynan. När jag fått på den färg jag ville ha, drog jag bara bort washitejpen och stämplade. Tadaa, en mycket snygg stämpel, utan ramen, och utan att klippa i stämpeln. Rev kanterna på det stämplade receptet och distressade, så pappret skulle se riktigt gammalt ut. I överkanten fäste jag några gamla pennspetsar - dessa är köpta i en loppishandel, så de är äkta vara! - och ett flygplan (som symboliserar makens arbete).

 I högra hörnet har jag monterat en filmstrip från Timpan, som symboliserar kameraintresset hos maken, en G-klav för musiken, kugghjul och lite metallskrot, word sticks: love, live life. En klocka med visare som får symbolisera tiden vi spenderat tillsammans, detta blev vår 19:e jul!

 I ramen ligger blandat skrot, gem, kugghjul, fjädrar och kugghjul från en gammal klocka, säkerhetsnål och gångjärn, nyckel och hänglås. Kärleksreceptet ser ut att sitta fast med en hinge clip (TH) och från clipet går en kedja ner till nyckeln, och vidare till words sticksen. Kugghjul och glödlampor i vänstra hörnet.

Här ser man hur jag har dragit ståltråd runt glödlamporna och monterat dom i hörnet. Det mesta är fastlimmat med smältlim, annat med Glossy Accent. Filmstripen är monterad med häftapparat.

Stämplar som jag använt till passe partouten:
Fransk skylt 7

och Kärleksrecept

Ha det gott, kära läsare, så syns vi nästa vecka!


3 kommentarer :

 1. Älskar den ! Har ju en ram liggandes och nu väcks det ideer. Tack för insperationen och ja din är ju så underbar !

  SvaraRadera
 2. jätte fin :).
  Var får man tag på Filmstripen ?
  är den typ meter vara ?

  SvaraRadera
 3. Tack! Laila, filmstripen är från Tim Holtz och säljs i en liten rund plåtburk.

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!