3 dec. 2012

Nedräkning pågår...

Hej på er! Den här månaden är det dags för mig, Anneth/Lillnettan, att gästa Pysseldags. Jag är en riktig juljunkie som så här års frossar i rött, guld, glitter, paket och alldeles för mycket godis, så jag har länge sett fram emot att få skapa lite fina julalster (och lite annat också förstås) att visa upp här i bloggen.

Först ut är som ni ser en fin adventskalender, gjord av tändsticksaskar och med topp och botten av styv kartong.

Ovansidan fick lite julbakstema och jag har använt två av shoppens stämplar för detta. Inuti en vintageram står denna näpna siluett av en kvinna med slev i högsta hugg, redo att baka något som definitivt kommer att fastna som extra volym på höfterna. Papperet som hon är stämplad på är distressat och jag har även lackat ytan med crackle accents för att ge en mer gammaldags känsla. Den lilla lussebullen har jag gjort själv av cernitlera, chalk och små svarta pärlor.

Det är tydligen pepparkakor som damen i fråga bestämt sig för att baka. Det finns många stämplar med recept på marknaden idag men jag gillar denna lite extra; den är stor, utan plotter runtomkring och med ett fint typsnitt. Jag stämplade den på mönsterpapper för att bakgrunden skulle se lite extra rolig ut. Nere till höger har jag dekorerat med en stor utstansad julros (spellbinder med tillhörande stämplar).

Så till själva sidorna! Små brads med guldglitter fungerar som lås, och så har jag dekorerat varje sida med små vintagebilder, pärlor och metallhängen.

Ser ni nummer 24 där nere i hörnet...längtar... Det är lite lustigt; jag har funderat på en sådan här adventskalender i flera år men det har verkat så bökigt att jag avstått. Dock behöver man ju inte göra det så svårt för sig. Vissa klär in varje ask med papper runtom och inuti, men jag har bara klätt själva utsidan. Det var en lagom ambitionsnivå för mig kände jag. ;-)

Då tackar jag för titten och ber att få återkomma med något annat juligt nästa måndag!

Anneth

2 kommentarer :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!