10 dec. 2012

Ljusstake a la shabby chic

Hej på er! Anneth/Lillnettan här igen. Idag vill jag visa er en pimpad ljusstake som jag och maken har gjort tillsammans. Han fick order om att spraymåla den vit eftersom den bara var i vanligt trä, och efter att han så snällt gjort som frugan sa och målat ett par omgångar så hade jag en vit, fin ljusstake att sätta tänderna i. Ett tips är att köpa hem ett par ljusstakar från exempelvis Myrornas (här i stan kostar de begagnade stakarna runt 30 kronor styck) och stämpla loss - de blir väldigt personliga.

Jag har stämplat med texten "Härlig är jorden" som i skrivande stund är slutsåld, men jag misstänker att den snart kommer in i shoppen på nytt. (Den finns förresten fortfarande som digistämpel.) Därefter har jag stämplat och embossat med en lite dovare guldfärg och till sist slipat kanter, chalkat lite och ruffat till den så att den inte ska se så perfekt ut. Ett tips så här i efterhand är att använda ett embossingpulver som är "fine" i konsistensen så att alla detaljer kommer med ordentligt (om man nu vill det). Jag önskar att jag hade en bättre kamera så att jag hade kunnat visa hur den ser ut när den lyser upp ett mörkt fönster och den stämplade texten glänser lätt...

Tack för titten!


5 kommentarer :

 1. Åh vad jag tycker om den!
  Kram Inga

  SvaraRadera
 2. Åh, vad jag tycker den är fin !
  Kram Inga

  SvaraRadera
 3. Superfiiin!! Ska jag komma ihåg!

  SvaraRadera
 4. Tycker mycket kostar det att spraymåla och köpa annat småpyssel?

  Trodde bara dom hade kläder på Myrornas!

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!