22 dec. 2012

Julkort & killkort

Dan före dan före dopparedan..... Lite julstressad och mycket trött kommer mitt inlägg lite sent idag, men istället bjuder jag på tre kort. Först två julkort där jag helt och hållet utgått från stämpeln Julhälsning.

Ett enkelt kort, med stomme av kraftcardstock, blått mönsterpapper som jag rivit i kanterna, stansat i nederkanten med kantstans. Monterade en vit spets strax ovanför den stansade kanten och sen en utstansad julgran. Stämpeln Julhälsning är stämplad med embossingdyna och sen embossad med vitt pulver. Sen drog jag med embossingdynan runt kanterna på kortet och strödde på vitt embosspulver även där. När allt var klar lade jag glitterlim på alla vita detaljer, så att kortet glittrar fint. Tyvärr går sånt inte att fånga på kort.

Nästa kort är gjort enligt samma princip, här har jag dragit två varv hampasnöre runt spetsen med och hängt i en snöflingecharm. Utstansade snöflingor står för dekorationen, sen har jag gjort likadant med Julhälsning och kanterna som på det övre kortet. På baksidan har jag sen skrivit hälsningen direkt på kraftcardstocken, enkelt men ändå snyggt.

Men jag bjuder också på ett tufft kort till en 29-åring. Stomme av grå cardstock med svart matta, som blivit silverembossad i kanterna. Sen rött mönsterpapper, där jag stämplat med Lampa på sidorna av pappret och med kaffefläckar - denna och denna. Sen stansade jag ut klockan i cardstock med metalltejp på, körde den i en embossingfolder, målade sen på svart akrylfärg lite slarvigt och torkade bort färg på en del ställen. Stämplade Grattis i svart, skar ut det och drog lite med svart distressdyna på kanten och silverembossade den sen. Skar sen ut en grå matta, bara lite större än grattisskylten och distressade med svart på kanterna. Skylten monterade jag sen med distanstejp på kortet. Skrev ut en Kenny K digistämpel på 4CC-papper och färglade med copics. Grå halvpärlor i hörnen och lite glossy på utvalda delar på stämpelmotivet - klart!

Ha en underbar lördag, stressa lugnt, så ses vi här i morgon igen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!