23 dec. 2012

Julkort av freebiestämpel och herrkort i grått

Nu är det inte långt kvar!! I morgon smäller det! Men än hinner man pyssla lite kort och klappar, idag bjuder jag på ett snabbgjort julkort och ett manligt födelsedagskort.

Stommen är handgjort papper som jag skurit ner lite, för att få en liknande kant där jag skär, drar jag hårt med bigbladet till skärmaskinen några gånger över pappret så att pappret nästan går sönder. Sen river jag loss överflödigt, det går lätt när man har bigat hårt. Då ser den kapade kanten likadan ut som de övriga kanterna. Motivet klippte jag ut ur ett julpapper från Reprint, distressade kanterna lite, monterade sen motivet på en kakservett. Eftersom hela cirkeln av motivet inte var med på pappret, så passade jag in motivet perfekt i ena hörnet, och klippte av resten av kakservetten. Sen skrev jag ut julklappslistan som var freebie här i bloggen, du hittar den här. Jag monterade den i min egen ram, som jag ritade för länge sen, och skrev ut på 4CC-papper för lite stadga. Klippte sen ut listan och distressade kanterna lite, och monterade på ett härligt blomhörn i sepiafärger. Lite glitterlim och ett vackert reliefhörn (av vit polyresin - keramikliknande material) - klart.

Nästa kort, ett manligt grattiskort, i lite tuffare stil. Grå stomme av cardstock, med svart matta med grått mönsterpapper. Sen stansade jag ut kugghjul i cardstock täckt med metalltejp som jag sen körde genom en embossingfolder. Drog på lite svart akrylfärg och torkade av överflödet. Några kugghjul monterade jag på baksidan av det översta lagret av mönsterpapper och svart matta, några lade jag ovanpå. Skruvbrads, tryckknappar och gem hjälper till att förstärka grungekänslan. Stämplat Bil och Man, konturklippt dom och sen monterat ihop dom med en utstansad lyktstolpe. Stickersbokstäver Grattis, guldglitter i lyktan och lite glitterlim runt kanterna. Manligt så set förslår.

I morgon är det Dagen med stort D! Jag och min familj sitter i bilen idag, reser 35 mil för att fira jul med makens föräldrar i Dalarna. Jag önskar er alla en underbar julhelg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!