30 dec. 2012

Gör egen pin-förvaring

Halloj alla goa bloggläsare!! Idag bjuder jag på en liten tutorial, en riktigt fiffig sak! Unna dig en liten tub Pringles chips ikväll, men var noga med att spara röret! För det blir nämligen superfiffig förvaring. =)

Börja med att mäta upp papper som täcker rörets sidor. Jag älskar ju distresser, så jag distressar kanterna med Gathered twigs.

Sen monterar jag pappret på röret med dubbelhäftande tejp.

Fyller röret med fyllnadsvadd, har man ingen kan man köpa billiga kuddar på Ikea - blir superfin fyllning. För att göra det lite enklare för mig har jag klippt till en bit linne som passar alldeles lagom över öppningen. Sen trycker jag i så mycket fyllning jag bara kan i röret, det ska verkligen vara proppfullt - annars sjunker vadden ihop när du sticker ner dina pins. För att få allt på plats använder jag en gummisnodd runt linnebiten. Klipp sen rent runt gummisnodden, så är det klart för dekorering.

Så här snitsig och snygg blir förvaringen! Gummibandet som håller vadden och linnebiten på plats har jag dolt med ett veckband och en bit spets. Sen gick jag lös på burken med diverse uppstämplade och utklippta motiv: fransk skylt, lykta och krona. Lite blommor, en utstansad kant och ett band nertill, som döljer aluminiumkanten, så är min förvaring klar!

Här ser man lyktan, som sitter under blomgruppen, och den stansade kanten med bandet. Alla pins fick plats gott och väl, och de syns bra. Lätt att ta den man vill ha och samtidigt ser det mycket snyggt ut på scrapbordet.

Andra sidan, med kronan. Hoppas ni gillar min tutorial och min pin-förvaring, och fixar en själva. Lycka till!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!