2 dec. 2012

Egna decos av papperslera

Trevlig 1:a advent på er, kära läsare. Idag blir det inte förvaring, och inte ett färdigt alster, men dock tips på dekorationer som man enkelt, snabbt och billigt kan göra själv. Håll till godo!

Jag använder mig av papperslera eftersom den inte behöver härdas i ugn utan lufttorkar. Den torkar mycket snabbt och för att göra det enkelt för mig, både under arbetets gång och sen när det ska städas, så arbetar jag mellan två lager bakplåtspapper.

Jag kavlar ut en del av leran mellan två lager bakplåtspapper och väljer ut en stämpel.

Jag använder ett glas som kavel eftersom jag inte ville använda brödkaveln från köket. Just idag använder jag helt omonterade stämplar men andra stämplar går precis lika bra. Lägg stämpeln på degen och kavla lite lätt med glaset några gånger. Riv, klipp eller skär bort överfödet.

Dra sen försiktigt bort stämpeln, man måste ta det ganska lugnt då leran lätt går sönder.

Sen penslade jag på perfect pearl, färg perfect copper, på leran, här har jag jobbat med Pepparkakor-stämpeln, blir bra som decos på ett julkort sen.

Ett gammalt pepparkaksmått har jag bland mina verktyg till just detta, här har jag stämplat med Juletid-stämpeln och penslat på med färgen perfect pearl. Mosshjärtat har jag också gjort själv, stomme av najtråd (finns bla på Jula), mossa från skogspromenaden, silvertråd och pärlor - och så hjärtat i lera. Vacker på ytterdörren och mycket billigare än dom man kan köpa på stan - som ser nästan likadana ut.

Här är alla decos jag gjorde igår kväll, tog mig ca 30 minuter i arbetstid. Så nu är det bara att skapa julkort till dom också, dom får ni se en annan gång.

4 kommentarer :

 1. Så bra det blev! Papperslera har jag aldrig sett förr. måste jag kolla efter!
  Kram Rosa

  SvaraRadera
 2. Det måste jag också kolla efter. Jättefina saker. :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken bra ide...var kan man hitta papperslera.

  Kram
  Sussie (Stumpan)

  SvaraRadera
 4. Nu blev jag osäker om det är papperslera, men den är lufttorkande i alla fall. Här hittar ni den:
  http://www.clasohlson.com/se/Lera-Das-Pronto/Pr349305000#moreinfo

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!