25 nov. 2012

Välkomna!

Idag ska ni få kika in i min nya pysselhörna! Förändringen och renoveringen av vardagsrummet har gått långsamt, vi började under makens tredje semestervecka i augusti i somras, och det är inte klart ännu. Min hörna är nästan klar nu... det ska dras lite el och det ska sättas upp gardinstänger och sys gardiner. Men sen är det nog klart. Jo, visst, lite förändringar nu och då, det gör man ju hela tiden... Att sköta om sin lilla scraphörna hör ju liksom till denna hobby, lite därför som jag har dessa tipsinlägg - man kan aldrig få för mycket tips om bra förvaringar. Det finns miljövänlig förvaring där man ger "skräp" ett nytt liv, ny proffsig förvaring som är gjord just för att förvara pennor, dies, stämplar osv, det finns fina inredningsprodukter som kan användas till scrapförvaring och det finns också en del förvaringar som man kan skapa själv. Så det borde finnas hur mycket som helst att visa här, eller hur?! Skicka gärna in just din förvaring, eller bilder på hur det ser ut i din hörna - eller har du önskemål om tips på någon speciell förvaring som du söker? Hör av er till mig, så ska jag fixa!! Men som sagt, idag ska ni få se min skinande, nya och härliga hörna! Välkomna in!

Här är ingången till min hörna, det första på vänster hand är en expedit (det är mycket, både möbler och förvaring, som kommer från Ikea = I ) som är arbetsstation för min Vagabond. På väggen har jag först en kryddhylla (I) som jag målat vit, där förvarar jag de olika plattorna till stansningen. Ovanför den har jag en tavellist som är avsågad till tre stycken, målade kanterna vita bara, så syns det inte att de är avsågade. Där ställer jag upp de senast gjorda alstren. I expediten har jag monterat in två lådsektioner och två skåpsektioner, för att göra det lite snyggare har jag monterat Tim Holtz olika knoppar på lådorna och sköpsdörrarna. Än så länge har jag inte riktigt bott in mig här, bortsett från ena skåpet som huserar min Bind-It-All med tillbehör. Precis runt hörnet har jag en smal Billy-hylla och så kommer sen en av bänkskivorna under fönstret...

... här ser ni hyllan bättre. Den är smal och inte så djup, passar perfekt för den korta väggen innan fönstret. Här står album, CD-album som ska bli diesförvaring (kommer någon söndag framöver), diverse pågående projekt i de lila, flätade korgarna. En hylla med mina Timpan dies, innanför diesen har jag en av distanshyllorna från köksavdelningen på I, den höjer sig över mina dies och håller just nu en liten korg med mina spellbinders och andra små dies. Hyllorna ovanför är syförvaring, glasburkar med trådrullar, verktygslådan jag köpt på en nedlagd inredningsfirma är full med sytillbehör, och överst står korgen med mitt fototält.

Här är första bänkskivan, med symaskinen alltid uppställd. Bänkskivan är köksbänkskiva Prägel (I), kostar lite extra, men kommer att klara ALLT!! Den vilar på två stycken trådbacksstativ (I), den vänstra huserar symaterial, den högra scrapmaterial. Däremellan en hundbädd, där min ena hund troget ligger när jag sitter här och pysslar. Även i fönstersmygen förvarar jag saker... Små plåtkannor (I) som innehåller vatten - de återfuktar luften perfekt! De behöver påfyllning ungefär var tredje vecka, så de gör verkligen skillnad. En liten fågelholk som ska altras nån gång, en lykta för värmeljus (för denna fönstersmygen är faktiskt väldigt, väldigt kall om vintrarna - och fruktansvärt varm på somrarna, så markis i sommar är ett måste!) bland annat. Bakom symaskinen skymtar man en ännu inte vitmålad förvaring för färska kryddor egentligen, en trähållare med två keramikkrukor och hål för sax. Jag planerar att ha sysaxar, sprättar, nålar och liknande här, nära till hands när jag syr. Till höger bakom symaskinen har jag ett bordsmonterat eluttag, köps billigt på Kjell & Co, supersmidigt om man - som jag - inte vill ha kontakten ikopplad hela tiden. (Tyvärr så har vi ju inte fixat klart elen helt och hållet, så den tillfälliga lösningen för fönsterlamoporna syns här, en timer som ligger på elementet. Detta ska ordnas, så snart som möjligt.) Längst ut på bänkskivan syns min restbandsförvaring och min underbara trådkorg med tejp- och bandförvaring (bloggade här).

Här syns trådbackarna bättre, och man ser också att även nästa bänkskiva vilar på ett backstativ. Längst ner i hörnet av fotot syns golvskyddet (I) som vi investerade i...... inte kul att se skadorna i golvet i sovrummet där jag tidigare hade scraphörnan. Tappar man mycket på golvet som jag gör, och sen inte kan ta upp det pga handikapp, ja då blir det repor i golvet. Så golvskydd var ett måste, särskilt när vi lade in ett helt nytt golv i vardagsrummet.

Här är nästa bänkskiva, i andra änden vilar den på en hurts (I) med mycket bra lådor. På väggen har vi monterat upp väggskenor (ByggMax & Jula har billiga ickemärkesskenor, men vill man köpa original så finns Elfa på Coop Forum tex) med konsoler och hyllpan. Fördelen med väggskenor är att man kan bestämma sig för att möblera hyllorna annorlunda när man vill - utan att gubben blir vansinnig över alla nya hål som måste borras och alla hål som sen syns i väggen. Nu kan man enkelt byta hyllordning utan att riskera familjefriden. På hyllorna har jag pappkartonger (I), de större på de två översta hyllorna med material jag sällan använder, sen mellanstorleken på tredje hyllan och längst ner den minsta modellen - avsedd för CD-skivor. Där förvarar jag mina stämplar på laminerade pappersark. Jag förvarar alla mina stickles i spöhållare från Hööks, men om vi monterat alla hållarna direkt på väggen hade det blivit väldigt många hål att borra. Istället köpte vi bredare dörrfoder, monterade hållarna på fodret och sen borrades fodret upp på väggen, strax under nedersta hyllan. Precis under detta har jag tavellister (I) för handpunchar. På bordet finns mappar med spillpapper, flervåningslådorna med dekorationer (bloggade här), verktygslådan och stämpeldyneförvaringen (bloggade här). Sen har jag en distanshylla (köksavdelningen I) med diverse förvaring både under och på, bland annat min pin-förvaring, som ni kommer att få se mer av nästa gång. Längst ut på kanten en underbar korg i luffarslöjdstil med glas i, just nu har jag inte helt bestämt vad som ska vara i den, men kanske blommor och washitejp? Till sist förvarar jag min giljotin-skärmaskin på golvet mellan hurtsen och en expedithylla på högkant. Under sista hyllplanet har vi monterat två spotlightskenor (I) som fungerar suveränt som arbetsbelysning. När vi sen blir klara med eldragningen kommer jag att ha ett bordsmonterat eluttag även här, smidigt och nära till hands för embossingfön och limpistol.

Här ser man sista sidan på min hörna, där skrivbordet slutar tar en stående expedithylla vid, några av facken utnyttjar jag till min scrap, några av dom utnyttjas från andra hållet för TV-tillbehör. Tidskriftshållare för akvarellpapper, 4CC-papper, diverse mallar och instruktioner och diverse scrapinspiration. Efter den en liggande expedit, med tygkorgar och papplådor (I), tidskriftssamlare och album. Ovanpå står TV:n och bakom den är själva TV-delen av vardagsrummet, och dörren till sonens rum syns bakom den stående hyllan.

Ja kära läsare, det var min hörna det. Hoppas att ni tyckte om rundturen och att ni fick lite tips på förvaring. Jag är mycket nöjd med min nya hörna, ljus, inbjudande, nära till allt och lätt att städa. Fortsatt trevlig helg så syns vi nästa söndag.

6 kommentarer :

 1. Hej!
  Vilken fantastisk scraphörna du har till ditt förfogande!!!
  Vilket utrymme och så fint =)
  Älskar lila så gillar verkligen dina lila förvaringslådor i billyhyllan. Vitt älskar jag oxå, så fräscht!
  Förvaringstips får man aldrig för lite av så jag älskar sådana här inlägg!
  Kram Iffa

  SvaraRadera
 2. Himmel vad bra hörna du fått och jag tror det allra bästa är att den verkar vara sååå ljus! Det var just det jag prioriterade som nummer ett också när jag ändrade om så det blev så mycket dagsljus som det bara går. Sedan är det ju ursnyggt och mycket bra förvaring det syns ju att du lyckats kanonbra. Mycket bra arbetsytor med tåliga bänkskivor och plats för hunden som vill vara med dig vid fötterna. Och sist men inte minst golvskydd, samma som vi har för det är samma visa här. Det jag inte tappar finns inte... *rodnar* Hoppas du får många långa mysiga pysselstunde i din nya pysselhörna och kommer jag på bra förvaring så lovar jag hojta! Tusen tack för alla fina foton, var jättekul att få se hur snyggt och praktiskt det blev. Du har verkligen lyckats vännen! WOW! ♥♥♥
  Massor med kramar till dig
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Underbart du har fått det och vilket jobb. Vill inte tänka på att flytta på alla sakerna :) Nått ja reagerade på är ljuset.. Måste vara jätteskönt att kunna sitta med så mycket dagsljus. Ser nu fram emot att se alla dina alster du kommer att skapa.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åhh vad fint du har det i din pysselhörna!! Ett ställe man dras till och får massor av inspiration av att sitta i...Ni har gjort ett fantastiskt jobb Linda!! Ni kan vara riktigt nöjda :) Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Galet fint du har det!! Har nog aldrig sett ett pysselrum så stilrent och organiserat, mycket bra gjort. Jag har också ett kontor som vi gjorde i ordning för två år sedan men är fortfarande inte inrett helt ännu, fick verkligen inspiration av dina bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittade inspiration hos mig! Det gör mig glad. Lycka till med ordningsställandet av pysselplatsen.

   Radera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!