18 nov. 2012

Förvaringstips + arbetat födelsedagskort

Hur förvarar DU dina saker? Har just du en fiffig förvaringsidé, eller har du återanvänt något inte alls scraprelaterat till bra förvaring? Hur ser din scraphörna ut? Har du något du vill dela med dig av, så vill vi gärna se det. Maila till mig! linda.horn(@)bredband.net (Ta bort parenteserna bara...)

När jag letar förvaringstips går jag gärna in i gruppen "Förvaring för scrapsaker" på Facebook. Sen finns det ju massor av tips i bloggvärlden, här kommer några:

Craftystorage
Craftstorageideas
Svensk Scrapbooking

Men jag vill gärna visa ett arbetat födelsedagskort idag med. Eller nja, det är mer ett födelsedagsalbum eller förvaring för fröpåsar som skulle ges bort. Det var en väninna som skulle ge bort fröpåsar i 25-årspresent, men tyckte det var lite trist att ge bort fröpåsarna "bara så där". När hon nämnde detta för mig började ju genast fantasin löpa amok, och det hela slutade i en beställning. Så här blev det...
(Klicka på bilderna så får du upp en förstoring.)

Framsidan på kortet/albumet/förvaringen.... Här ser ni kanske någon ni känner igen, om ni är en frekvent läsare i bloggen. Själva huvudmotivet visade jag tidigare i år, närmare bestämt här. Rosenbilden är hittad på internet, den var gratis. Sen har jag lagt på diverse digistämplar ovanpå och bakom. Därefter skrev jag ut hela kollaget på Sticky back canvas - canvas är sån som målare spänner upp på sina ramar, den är lätt rutig i strukturen. Denna canvas, eller väv, finns också i A4-format med klistrig baksida - klar att skriva ut på och montera på sitt alster. Man kan också hitta canvas i A4 som inte är klistrig, eller så köper man canvasväv på rulle och skär till själv. Går att skriva ut på den med, så monterar man den med lim eller dubbelhäftande tejp. Stämplarna jag har använt på kollaget är:
HörnUrverkVisareGlödlampaAdressatGammal text.
Sen har jag använt papper från Maja Design, utstansade hörn som dekoration, utstansad banner med bokstäver, monterat ihop olika utstansade blommor och så en stängning av kortet med en kantsans och lite magneter.

Genom hela kortet går blommor som en röd tråd, eftersom det ändå innehåller fröpåsar. Pappersdekorationer blandade med metalldekorationer. Till höger stängningen för fickan...

... gjord av papperspåsar - suveränt för fröpåsarna. För att inte kortet skulle bli alltför stort och bulkigt valde jag kardborrestängning av innerflikarna.

Mer utsansat och utskrivet, på högra sidan har jag gjort en dekoration av stämpel Fågelbur, som jag stämplat på akvarellpapper, konturklippt och färgat in med distress ink, sen monterade lite ostduk under med några fjärilar till.
Sista uppslaget, mer utstansat och så till sist en plats för givaren att skriva sin hälsning. Eftersom hon ville skriva så lite som möjligt passade ju Pysseldags stämplar extra bra, så här har jag stämplat Grattis på födelsedagen  och önskar.

Baksidan, med min läckra handgjort-stämpel som komponerats av Pysseldags, här kan ni beställa er egen, personliga handgjortstämpel.

Kortet från ovan, bara för att se precis hur tjockt och härligt det blev. Basen är alltså cardstock och två stycken vita kanisterpåsar, och så massor med mönsterpapper. En jättekul beställning, där både mottagare, beställare och skapare blev mycket nöjda med arbetet.

3 kommentarer :

 1. Herregud vad fräck denna var!!
  Så himla snygg och mycket välgjord.
  Underbara detaljer, papper och dekorationer, då är så duktig =)
  kram Iffa

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart och genomtänkt kort!
  Förstår att alla blev nöjda!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Pernilla Lundin18 november 2012 17:05

  Helt fantastiskt album....urläckert!! Kramar

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!