9 okt. 2012

Med varmaste deltagande

Ibland måste man göra sorgliga kort, tyvärr... Då är det skönt att ha en stämpel med bra text att utgå ifrån. Jag ville göra ett ljus till änkan med, som hon kunde ha hemma och tända. Själva ljuset är i en glasburk med lock, så när ljuset brunnit upp kan man ha burken till annat.

Altrat ljus och kondoleanskort

Närbild på rosorna jag monterat på locket

Jag tog vit kirurgtejp, köpt på apoteket, och stämplade "Själar säger aldrig farväl" på den med svart färgdyna. Rev sen tejpen runt om texten så att så lite som möjligt blev kvar och monterade det på glasburken. Monterade lite rosor, blad och halvpärlor runt omkring. Knöt mossgrön spets runt halsen på burken.

Med locket av kan man sen tända ljuset och njuta av att dekorationerna lyses upp inifrån.

Kortbasen är vit blingcardstock, ser väldigt exklusivt ut. Sen har jag skurit till en bit vit, slät cardstock och embossat det med en embossingfolder i min stansmaskin. Skar till en matta av ljusgrå cardstock som är endast 5mm större än det embossade arket. Monterade på ett vitt organzaband på kortet, fäste det med dubbelhäftande tejp på baksidan. Sen tog jag en liten snutt av bandet och knöt med en enkel rosett runt bandet på framsidan - ett enkelt sätt att få till en snygg fuskrosett på kortet. Stämplade "Med varmaste deltagande" på slät, vit cardstock och skar till den så att den passade på kortet, skar även till en grå matta, 5mm större. Monterade sist fyra grå halvpärlor i hörnen, det fick räcka. Man ska inte överarbeta såna här kort, enkelt och stilrent är det bästa tycker jag.

Nästa vecka kommer ett inlägg som jag vet att ett par läsare väntat på i alla fall, då kommer en liten tutorial på hur jag digiscrappar med hjälp av MacIntosh-dator. Hur man digiscrappar på PC finns här. Ha det gott!

1 kommentar :

  1. Jättefint kort och ljuset är underbart vackert! Kram

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!