18 okt. 2012

I Witch you a Happy Halloween :-D

Hej!

Jag bjuder på ett Halloweenkort idag. Kortvikningen kallas stafflikort eller easelcard om man vill vara internationell. :-)
Grunden var att utgå från Annas skiss från igår när jag började mitt lilla kortprojekt. Sedan levde det sitt eget liv och jag fick tänka om. Men i slutändan så anas skissen där i alla fall. :-) (tycker jag alltså)

Jag har fått läckra digitalstämplar från Ciza/Pysseldags att göra något med och idag visar jag två av dem. Eftersom jag inte har en enda häxstämpel i min ägo i övrigt så gav jag mig ut på nätet och så köpte jag en digistämpel med häxor från Saturated Canary som passade mig perfekt!

På datorn använde jag Word och mixade ihop de två stämplarna i lagom storlek, de är genomskinliga båda två och så kan man välja placeringen hur man vill (Ciza har gjort en jättebra tutorial om det, den hittar du HÄR)

Jag skrev ut på CC4-papper med min laserskrivare.

Först färglade jag häxorna med Promarkerspennor. Jag använde ca 3-4 nyanser av varje färg för att få till skiftningarna. Jag brukar använda den ljusaste av färgerna som blender.


När färgläggningen var klar så skar jag till pappret i lagom storlek. Sedan gav jag mig på att färga in med lila Distress ink, Dusty concord. Det var inte så lätt visade det sig. Men 500 gråa hårstrån senare så blev jag nöjd.Jag skar ut med skalpell de partier som var helt omöjliga att färga in utan att förstöra motivet. I slutändan är jag ju riktigt nöjd över det beslutet. Ibland lever som sagt korten sina egna liv, eller hur :-)Här är en närbild på den tuffa halloweenstämpeln från Pysseldags. I WITCH you a happy halloween, underbar! Finns i både gummi och digital version. Jag länkar här till den digitala versionen .Jag har alltså gjort ett stafflikort och den här gången har inte ett enda mönsterpapper fått vara med, enbart cardstock och infärgad CC4. Jag tog svart och lila cardstock till kortbakgrund, kanterna har jag stansat med en Martha Stewart produkt, "punch around the edge-Cherish".På grundstommen stansade jag också likadant, där gäller det att tänka sig för så måtten blir rätt.Jag har satt en svart spets som ser till att kortet kan stå. Ovanpå spetsen har jag limmat ett blingband. Det behövdes en lite högre kant eftersom kortkanten är vågig och behövde större kontaktyta. Här på kortets insida har jag satt en till infärgad CC4 med digistämpeln Tricks & Treats (finns också i gummi). Här kan man ju skriva en personlig hälsning om man vill.Motivet är monterat med 3D-kuddar för att få lite djup i det med den svarta bakgrunden. Runt kanterna har jag lagt svart glitterstickles och så har jag lite stenar i hörnet.

Hoppas du nu har hittat inspiration att göra något roligt alster till Halloween! Lämna gärna en kommentar så blir jag glad :-D

Välkommen tillbaka imorgon för då bloggar Ciza och Sarah!

Kram Rosa

3 kommentarer :

 1. Jättefint kort i snygg färg,
  stämpeln är så söt och snyggt färglagd.
  Det funkade inte att kommentera hos dig?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket mysigt halloweenkort du gjort! Kul med stämplarna som man kan maska, det får du visa mig nästa gång vi ses.

  SvaraRadera
 3. Tack Lisa! Jag hade lyckats bocka i att man inte fick kommentera på min blogg, tack för att du sa till! Kram Rosa

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!