4 okt. 2012

Altrad burk med falsk metallteknik

Hej!

Jag följer Annas skiss som hon visade igår och tänkte direkt jag såg den att det här är en burk. Anna tyckte tydligen samma sak, men våra burkar är låååångt från lika :-)

Jag kände för att leka med min metalltape igen och lägga till lite färg den här gången.


Det är en liten Pringlesburk som är stommen i det hela. Jag har sedan använt mig av spillbitar av akvarellpapper och cardstock som jag klätt in i aluminiumtape.Jag stansade ut en vågig remsa för att få med det från skissen. Den är fasttejpad och sedan har jag klistrat över alu-tape från Biltema. Jag använder en stompf för att släta ut metallen och få fram detaljerna i det som är under. Jag gjorde spår med ett verktyg för mer metallkänsla i över och underkant. Samma sak med "midjebandet" men där har jag stansat ut bokstäver ur ett spillpapper och limmat fast. Det står "knappar", fast R försvinner runt hörnet (fast det är ett runt hörn) :-) All metall är infärgad med svart gesso och så har jag gnuggat av det mesta för att få det lite slitna utseendet. Jag har lekt med mitt Inka Gold också. Blått och koppar är ingnuggat i metallen.Jag klädde in några gröna knappar i vanlig ugnsfolie och gnuggade in metallen så slätt som möjligt. Efter det är knapparna infärgade med Inka Gold blå.


På locket har jag klätt en smal remsa papper med tape och färgat in den med litegrann.Nu har du säkert funderat, var Pysseldags kommer in i sammanhanget. Jo, här: jag har stämplat swirlgren (en påskstämpel egentligen) runt hela överkanten och sedan har jag varmembossat det. Embossingpulvret ville tyvärr gärna fastna på den feta metallen men jag försökte putsa bort det mesta av överskottet.Ovansidan ser ut så här. Jag har färgat in några pappersblommor med inka Gold och så fäst dem med brads.
Här är en bild på vad jag använt mig av förutom burken, papper och tape. För den som inte vet vad en stompf är för något så är det den grå papperspennan som ligger på alu-tapen.

Nu ska jag fylla burken med knappar istället för att de ligger på lite olika ställen.

Ha en fin dag och välkommen tillbaka imorgon då Ciza bloggar!

Skriv gärna en rad innan du går!

KRAM Rosa
3 kommentarer :

 1. Vad fin den blev, och tack för tipset om stompfen. Har inte tänkt på att man kan använda den. :-)

  SvaraRadera
 2. Snyggt det blev! Fin knappburk.

  SvaraRadera
 3. Åh så snygg den blev....inspiration !!!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!