10 sep. 2012

Själar säger aldrig farväl

En del stämplar (och även annat material) talar direkt till den. När jag prövade stämpeln "Själar säger aldrig farväl" visste jag direkt vad jag ville gör. Stämpeln finns både i gummi och som digital.

 
Hemligheten med mixed media är att skapa ett djup i bilden. Det gör man genom att lägga lager på lager med olika färger och material. Det kan se ganska trist och platt ut när man håller på men då är det bara att lägga på fler lager.
Man bör heller inte vara rädd för att bli kladdig och fingrarna. Fingrarna är jättebra verktyg både när man målar och skuggar.
 
Jag började med en 6 tums canvas som jag sprayade med mist. Ovan på misten la jag på Gesso och skapade struktur med en palettkniv. Sen använde jag mist igen med en mask med cirklar. Jag la även på urvattnad akrylfärg på några ställen. Jag stämplade med en privat stämpel i ljusgrått för att det inte skulle bli övertydligt.
Efter det satte jag på Rub-ons. Jag sätter på dem lite slarvigt för att skapa struktur.

Nu är det dags att skapa min fokuspunkt. Jag stansade ut hjärtat och vingarna. Hjärtat stansade jag både i papper och i OHplast. På vingarna sprayade skvätte jag ett lager med en svagt skimrande mist och på hjärtat valde jag en ljusblå. OH-hjärtat stämplade jag med vit StazOn. Jag valde att lägga på för mycket färg på stämpeln för att för att få några pölar som kunde dölja 3d kuddarna jag fäste det med.
Jag klippte ut en banderoll men valde att ta bort sidorna. På den stämplade jag "Själar säger aldrig farväl"  med Stazon.

För att tavlan ska hålla och för att kunna skugga lägger jag på ett lager Mod Podge som är ett decopagelack. Jag satte även fast vingarna med det. Pappershjärtat och banderollen fick också ett lager.

När jag skuggar använder jag FaberCastells Pitt Big brush pennor. De är vattenfasta men om man lägger på lite i taget på en lackad yta kan man skugga ut det med ett fuktat finger, Det är bättre att skugga lite och lägga på mer om det behövs än att skugga allt på en gång.

Jag tyckte att vingarna nästan försvann in i bakgrunden och att banderollen såg ofärdig ut så jag tog en smalare FabelCastell Pitt penna och målade runt vingarna och gjorde även en ram runt banderollen.

Jag monterade plasthjärtat på pappershjärtat med små 3d kuddar som jag fäste under färgpölarna. Sen satte jag 3d kuddar under hjärtat och banderollen och fäste på tavlan.

Ha en härlig vecka så ses vi nästa måndag!
Martha

1 kommentar :

  1. Mycket bra beskrivning!! Nu kanske till och med JAG vågar prova. ;-) Jättehärlig tavla, som får mig inspirerad att göra en minnestavla åt en kär granne. Tack för inspirationen.

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!