25 sep. 2012

Du är fan bäst

Idag bjuder jag på två kort, det ena enligt skissen som Anna utmanade oss med i onsdags, läs mer om den här.

Först ut ett mycket arbetat kort, fullt med stämplar. Jag har använt stämpeln "Du är fan bäst" som huvudmotiv här, men också stämplat med Fransk skylt Maison och Fransk skylt Seidlitz Powders här och där. Kortet har många lager papper som är stämplade med de två franska skyltarna, jag har rivit kanterna rejält och färgat in med distressdyna, och sen har jag målat med vit akrylfärg. Stansat ut fjärilar, blommor och blad i mönsterpappret och i craftcardstock som har fått samma behandling. Jag har sen använt en chipboard som jag färgat in med distress och sen dragit med vit färg även på den. Bakom skylten med huvudmotivet har jag monterat cheese cloth som ser ut som gasväv. Har du gasbinda i förbandslådan hemma går det precis lika bra. Det ligger även lite gasväv mellan blommorna för att skapa rymd och detaljer. Monterade ihop blommorna med en brad (pärla med jungfruben) och stack ner två knappnålar med fina pärlhuvuden bakom. Hängde en hjärtcharm i blomman och monterade rhinestones (glaspärlor med platt baksida) som kroppar på fjärilarna. Monterade ett metallhörn i övre hörnet som motvikt mot den tunga nederdelen av kortet.

Kortet är ett så kallat stafflikort, där man kan ställa upp framsidan av kortet mot underdelen så att kortet står av sig själv. Man ser att jag använt Banner stor som stopp för att framsidan ska stå kvar.

Dekorerade baksidan lite för att den inte skulle vara så tom och för att den skulle få lite stadga.

Här syns hela insidan. Alla papperslager har fått samma behandling som framsidan och så har jag stämplat med de två franska skyltarna igen - denna gången med svart distressdyna. Valde distressdynan för att det inte skulle bli så väldigt hårt, men att det ändå skulle synas lite bättre. Här ser man också att jag har stämplat med "Du är fan bäst" men att jag har klippt isär den och bara stämplat med "Du är bäst" på flera olika ställen. Sen har jag också stämplat med Grattis på födelsedagen och önskar.

Sen ett beställningskort, och då utgick jag från Annas skiss. Jag har skurit till en vit kanisterpåse (en papperspåse av modell lösgodis) och klätt med mönsterpapper. Sen har jag rivit boksidor och distressade kanterna med distressdyna. Jag lade en bit linneväv under motivet, som jag klippt ur en katalog. För att få till en fusksöm har jag dragit med en sporre, som man annars använder när man syr i textilier. Därefter drog jag med svart penna mellan hålen, så ser det ut som om motivet är fast sytt. Kanterna på motivet rev jag och distressade också  så att det blev en helhet kortet igenom. Sen monterade jag ihop ett härligt blomhörn med olika  pappersblommor, blad och pärlspröt, hängde fast en charm som beställaren valt ut och som skulle motsvara mottagarens skointresse. Sen skar jag till en banner i akvarellpapper som jag stämplade med adressat och linjerna från julpost. Den böjde jag till lite sen och monterade in i blomhörnet. Man kan också skönja en bit spets under bannern ute på kanten. Längst upp på påsen har jag stämplat med swirlhörn vänster och swirlhörn höger.

Inuti påsen har jag skurit till ett kort man kan dra ut med hjälp av det vita organzabandet. Överkanten har jag stansat med en kantstans och sen distressat kanterna runt om. Sen har jag stämplat kanterna med adressatjulpost och fjärilsfrankering. Sen stämplade jag med Livet är inte dagarna som går, utan dagarna man kommer ihåg och så klart även Grattis på födelsedagen och önskar.

Hoppas att ni orkade läsa ändå hit. Glöm inte att vara med i vår gåva, läs mer om hur du är med här,

1 kommentar :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!