7 aug. 2012

Om du tycker det är svårt att färglägga stämplar...

Så har jag här en liten tutorial för er!
Jag har nämligen scrapvänner som tycker det är jättesvårt att färglägga stämplar MEN man kan ju använda dom på andra sätt till korten och detta är något som jag faktiskt fick lära mig av dom!

Material som du behöver är ett papper, här har jag använt albumblad, ett post-it block, en svamp av något slag att dutta färg med, en stämpel, en stämpelkloss och distress inc.

Rit kanterna på post-it lapparna och sätt fast dom runt stämpeln tills du får en "ram" som du är nöjd med.

Ta svampen med färg och dutta/gnid in runt kanterna tills du är nöjd med hur det ser ut och ta sen bort de gula lapparna.

Leta fram ett stämpelmotiv eller text som du vill använda dig av och stämpla med SAMMA färg som du använde till att gnugga in din ram med så att färgerna går ton i ton. Eftersom du gnuggat in kanterna kommer färgen bli starkare när du stämplar ditt motiv.

TADA!! Färdigt! En fin bild som du kan använda dig av på dina kort UTAN att behöva färglägga hela motivet! Jag tycker dom blir jättehäftiga!

Kram Dt-Malin

4 kommentarer :

 1. Det här var ett superbra tips!!! Kommer helt klart att provas för jag tycker det är urtrist att färglägga motiv, hihi...

  SvaraRadera
 2. Tack snälla ni och även om man KAN färglägga så kan det vara skönt ibland att slippa...fniss..
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Ha ha kul att tekniken sprids. Så enkelt o så fräck för oss " amatörer"

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!