9 aug. 2012

Montering på EZ - nybörjarguide

Hej!

Idag blir det många bilder att titta på. Jag tänker visa något som för mig som nybörjare i stämpelvärlden blev en aha-upplevelse. Det är hur man monterar gummistämplar på EZ-mount. Det finns självklart flera bra sätt att göra det, men det här är det sätt jag personligen tycker funkar bäst.

Så här kommer en liten guide med bilder:

Utrustning: Skalpell, sax, omonterade stämplar (synlig på bilden Fransk skylt
EZ-mount och stämpel från Magnolia. EZ-mount finns alltså att köpa i Pysseldags webshop och till ett mycket förmånligt pris, så passa på! 
  
Jag drar bort skyddspappret från den oklistriga sidan.

Här har jag också tagit bort skyddspappret från den klistriga sidan.

Jag friserar till stämpeln för att ta bort onödigt gummi.

Här är hon färdigklippt

Jag försöker se till att få så lite spill av EZ-mount som möjligt och sätter dit stämpeln så nära kanterna som möjligt. Den gröna bakgrunden är min skärmatta som är självläkande och blir därför inte förstörd av skalpellbladet.

Sen är det bara att hålla knivbladet rakt och följa konturerna på stämpeln. Det går som en dans!En bit på väg!


Klar!


Stämpeln från sidan

Dags att stämpla upp! Här är det akvarellpapper 200 g, stämpeldynan är vattenfast och passar bra när man ska färglägga med Distress Markers eller andra vattenbaserade färger.


Stämpeln suger sig fast med hjälp av EZ-mounten på ett akrylblock.


Uppstämplad!Tidigare så klippte jag med sax och tog inte bort skyddspappret på den oklistriga sidan. Det tog mig en evighet och det var trögt. Skalpellen (om den är vass) skär som en varm kniv i smör om man gör som ovan. Detta var kanske inte någon nyhet för de flesta av er men kanske att det hjälper någon :-)
Någon gång framöver så visar jag vad det blev av stämpelmotivet.
Välkommen åter och missa inte de saker som är på gång, augustitävlingen och sedan en utlovad blogcandy i september! Ha en fin dag! Kram Rosa


3 kommentarer :

  1. Ett tips är även att doppa skalpellen i lite vatten emellanåt, då slipper man att den blir klistrig. :)

    SvaraRadera
  2. Tydlig o bra instruktion. Här i stugan blev det saxmodellen - eftersom jag glömt skalpellen - och jag håller med - så trögt o klistrigt. Glömmer inte den nästa gång ;-)
    Nu får jag använda det gamla knepet att smörja in saxskänklarna med yes så klistret inte fäster i saxen.
    Ha det gott! Kram!!

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!