20 aug. 2012

Manligt och falsk akvarell

Jag har snöat in på distresspennorna!! Jag gillar ju inte färglagda motiv så där väldans mycket så distresspennorna passar mig perfekt eftersom man kan göra så mycket annat med dem än bara färglägga :)

Bland annat kan man måla direkt på stämplarna och få till fräcka motiv och bakgrunder.

 Och det är precis vad jag har gjort på det här kortet.

Jag målade med pennorna direkt på stämplarna, blandade gröna nyanser och blåa för att få lite mer liv i det hela och så mistade jag med vatten över innan jag stämplade på akvarellpapper. Då blir det så här läckert!


När bakgrunden väl var färdig var det bara till att stämpla den fiiiiina textstämpeln. Tycker verkligen texten säger allt! Allt annat är överflödigt...


En fjäril som jag klippt ut från ett papper från Graphic 45 och sen lagt ett lager 3D-lack på.


En närbild på hur det blir när man stämplar. Vill man inte ha så mycket akvarelleffekt så är det bara att mista mindre, eller inte mista alls.

Sen har jag ett "manligt" kort oxå att bjuda på idag:

 :)

Grattiskort i en mer sliten/gammal look med den eleganta mannen.


Mannen är stämplad med brun dyna och embossad.

Jag har oxå stämplat flera gånger med kaffefläcksstämpeln även den med brun dyna.


Grattis med stickers och så har jag använt ett glacerat papper från Tim Holtz där jag sytt runt kanten med en enkel raksöm.


Å så några kugghjul som dekoration. Jag har stansat ut kugghjulen i krympplast, hällt på embossingpulver och sen värmt med fönen. Sedan snabbt som attan innan pulvret svalnat har jag stämplat med en stämpel (jag har använt Fransk skylt) på för att få lite mönster på kugghjulen. En enkel och himla läcker metod att göra egna dekorationer på.


I'll be back nästa vecka!

Kram
BellaMio


2 kommentarer :

 1. Helt underbara kort Mio!
  Det blev jättesnyggt med färgläggningen på maskrosorna och gräset. Jag gillar att det är lite suddigt. Allting måste inte vara skarpt. :)

  Det andra kortet är också helt underbart. Jag gillar att du inte gjort något alls med kraftpappret (bakgrundspappret) utan låtit det vara. Fräckt att köra kugghjulen med krympplast och sen embossa. :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Underbara kort!! Älskar maskrosstämpeln, vad är det för nån? En som jag måste ha i alla fall, det är klart!

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!