14 juni 2012

Stafflikort till en vän

Hej! Idag bjuder jag på en kortvikning, det är första gången jag själv gör den och funderar nu varför jag inte gjort det tidigare! Stafflikort, eller easelcard om man vill använda det engelska namnet, kan göras på flera olika sätt, men jag har gjort en klassisk variant. Med en annorlunda vikning kan man få ett kort att kännas mer välarbetat och avancerat med ganska enkla medel.

Jag har använt mig av brun cardstock och mönsterpapper från Maja Designs 6x6 tumsblock.

Ett blomsterarrangemang med pärlspröt, rosor och vitt band. Jag sätter fast buketten med limkuddar först och sedan ett starkt, genomskinligt lim här och var så att jag vet att det kommer att sitta kvar.

Jag har använt mig av stämpeln "du kommer alltid..." och har stämplat den med brun färg direkt på mönsterpappret. Jag tyckte vintagebilden från ett klippark passade perfekt till den här stämpeln, undrar vad hon viskar för hemlisar :-) Jag har valt att sätta stämpelskylten lite på sniskan för att det inte ska bli så militäriskt rakt och korrekt allting.
Så här ser kortet ut när det är uppställt. Två halvpärlor sitter på mitten ungefär som stöd för framsidan och så finns ett skrivfält för en personlig hälsning. Tänk på att inte sätta för mycket tunga saker längst upp för då kan det lätt tippa. Man kan med fördel dekorera undre delen med blommor och annat, det ska jag göra på nästa kort jag gör.

Ihoplagt ser kortet ut så här och får plats i en cellofanpåse med måtten 16x16 cm.

Det vore roligt att få se om det blir några stafflikort i månadens utmaning, där ska du ha med något från köket på kortet också. Du hittar tävlingen här!

Tack för idag! Kram Rosa

5 kommentarer :

 1. Snyggt och gulligt kort i härliga färger.
  Stafflikort är en snygg vikning.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Supersnyggt Rosa!! Älskar också den bilden och vikningen, och du har verkligen använt det så perfekt!
  Kul att vi träffades i lördags! Så roligt!!!
  Ha det gott! Kram!!

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Mycket härlig bild och så perfekt med blommorna till vänster. Det har jag aldrig sett förr så. Det gillades starkt. :)

  Mottagaren kommer garanterat att bli mycket glad. :)

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!